Голям шамар за Кристиано Роналдо в Саудитска арабия

Вижте подробности

Голям шамар за Кристиано Роналдо в Саудитска арабия

Кристиано Роналдо не стана част от отбора на сезона в Професионалната лига на Саудитска Арабия, като вместо него бе избран Одион Игало, който също бе част от Манчестър Юнайтед.

Роналдо се присъедини към саудитския клуб Ал Насър през януари, след като договорът му с Юнайтед беше прекратен след експлозивно интервю с Пиърс Морган, в което той открито критикува клуба и новия мениджър Ерик тен Хаг. Преминаването на португалската суперзвезда към Ал Насър го накара да подпише изключително доходоносна сделка на стойност 173 милиона евро на година и той достигна до 14 гола в лигата в 16 изяви този сезон, като отборът му завърши втори след Ал-Итихад.

Бившата звезда на Байерн Мюнхен Луис Густаво бе избран в средата на терена заедно с Ромариньо от Ал-Итихад и Каку от Ал-Тавун. Бившият защитник на Уест Бромич Ахмед Хегази беше избран за централен защитник, партнирайки на съотборника си от Ал Итихад Ахмед Шарахили.

Мадалах Ал-Олаян и Гислейн Конан бяха избрани като крайни защитници, докато бразилския национал Марсело Грое застана на вратата. Размишлявайки за първия си сезон в Саудитска Арабия, Роналдо настоя, че се наслаждава на времето си в Ал Насър и вярва, че Саудитската професионална лига може да стане една от най-добрите в света.

Въпреки че се присъедини едва по средата на сезона, головете на Роналдо го накараха да завърши като пети голмайстор на лигата. Това обаче не му беше достатъчно, за да попадне в отбора на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки