Отказването на Салпаров още не е сигурно

Предстоят разговори за участието му в Олимпийската квалификация

Отказването на Салпаров още не е сигурно

Франция ни изхвърли от Евроволей 2023 (ВИДЕО)

Братоев и Салпаров се поклониха на феновете: Ще ни липсвате

Цветан Соколов: Страшно много съжалявам за хората

Любо Ганев: Следващата цел е олимпийската квалификация

Пламен Константинов: Публиката ни е европейският шампион

Либерото Теодор Салпаров обяви, че приключва с националния отбор по волейбол след отпадането на България от Евроволей 2023. Най-вероятно обаче при загубата от Франция той е изиграл последния си мач пред родна публика, а не изобщо. На България предстои олимпийска квалификация в Китай и е твърде вероятно именно след нейния край сърцатият играч да прекрати кариерата си в държавния тим. А ако стигнем до Париж 2024, шансовете, за което не са големи, приказката на играча с най-много мачове за националния отбор може и да продължи. 

"Първо да преспим, да поутихнат емоциите, после ще мислим за Олимпийските квалификации. Ще видим дали това е последният ми мач пред родна публика или изобщо, ще имам разговор със старши треньора и ще решаваме“, каза Салпаров. 

Изказване в подобен дух направи и селекционерът Пламен Константинов. 

"Не съм разговарял със Салпаров. За олимпийската квалификация разчитам на тези, които в момента са тук. За седмица или месец не можем да произведем хора на някои постове. След такива емоционални мачове понякога се взимат прибързани решения. Аз разчитам на Теди. Шансовете ни на квалификацията са малки", откровен бе Константинов след мача. 

Мачовете в Китай започват на 30 септември, първите два отбора взимат виза, а ние сме в група "С" с Китай, Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

Теодор Салпаров коментира и загубата от Франция, след която отпаднахме от Европейското.
„За съжаление резултатът не е това, което очаквах, но пък емоцията и тръпката от тези невероятни фенове, поклон прд тях, че не спряха да ни подкрепят, въпреки че във втория и третия гейм падахме с разлика – по 7-8 точки. Наистина не е приятно да виждаш любимците си така да падат в мач осминафинал, когато си дошъл от цяла България, за да ги подкрепяш, за което им се извинявам. Тръпката е друга, защото преди сложих край на кариерата си в националния отбор след Олимпийската квалификация в Берлин, тогава пък победихме Франция, Сърбия и Холандия, само паднахме на полуфинал от Германия. Но сега емоцията е друга, въпреки негативния резултат и загубата на осминафинал, пък и сбогуването беше уникално, защото хората наистина ме аплодираха. Това за мен е едно достойно оттегляне, което всеки един спортист очаква.

Пречупи ни загубата на първия гейм, защото водихме 19:17, после имахме две позитивни посрещания и не можахме да отиграем и оттам те ни пречупиха и обърнаха развоя на мача чисто психологически в тяхна посока. Смятам, че там бе разковничето в този мач. Отборът на Франция заслужено продължава напред, но аз съжалявам, че не взехме първия гейм, може би щеше да бъде друг развоя на мача", коментира Теди. 

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки