Героят на Етър пред Novsport: Тепърва ще печелим точки

Мартин Величков с двуцифрен брой спасявания срещу Левски

Героят на Етър пред Novsport: Тепърва ще печелим точки

Вратарят на Етър Мартин Величков изигра солиден мач срещу Левски на стадион "Георги Аспарухов". Юношата на "Славия" направи двуцифрен брой спасявания, но капитулира 10 минути преди края, когато Асен Митков се разписа след удар с глава за крайното 1:0. От началото на кампанията Величков е със статут на твърд титуляр на "Ивайло", а силните му изяви вече правят впечатление. Пред Novsport той коментира както срещата на "Герена", така и дебютния му сезон под рамката в Efbet Лига.

- Марто, с какви чувства си тръгваш след гостуването на Левски в София?
- Съжалявам, че не можахме да вземем точки от "Герена", защото след едно представяне, каквото направих вчера, би било по-добре да се възнагради по някакъв начин и да увеличим точковия си актив. Надявам се, тепърва да вземем точки в следващите мачове, защото това са срещу преки конкуренти, с които ще се борим за оставане в елита.

- Имаше ли момент в двубоя, в който усети, че дяволът не е толкова черен и може да отмъкнете нещо от "сините"?
- Като цяло, те конкролираха през целия мач темпото и случващото се на терена. Аз бях концентриран да си върша работата по най-добрия начин. За един вратар е по-добре, когато има ситуации, защото те държи концентриран. Въпреки многото ситуации, бях уверен, че можем да завършим мача без да допуснем гол. За съжаление, не успяхме да създадем ситуации пред тяхната врата.

- Кои бяха най-трудните ти минути на "Герена"?
- Трудни минути не мисля, че съм имал, защото, когато създават постоянно положения, аз съм концентриран и не изпитвам трудност. Вглъбен съм в играта и следя случващото се. Гледам във всяка една ситуация да взема правилното решение и не ми остава време да мисля за странични неща.  

- Цялостно, как определяш старта на сезона за Етър? 
- Можеше да сме много по-добре и да имаме повече точки. Загубихме мачове, в които не заслужавахме. Играем добре, по мое мнение, но футболът е игра на точки, а ние не печелим. Вярвам, че това ще се промени. Имаме добър колектив и съм уверен, че нещата ще се променят тепърва.

- Оптимист ли си, че ще се задържите в елита?
- Разбира се, ако не вярваме, защо сме тук? Разбира се, че вярвам. Знам, че ще успеем. Хубавото предстои, както вече казах.

- Голяма ли е разлика между Първа и Втора лига, където игра през пролетта за Спортист Своге?
- Може би темпото на игра е по-високо от Втора лига. Там се играе на мускули, докато тук качеството на футболистите е по-високо, следоватовелно футболът е по-бърз, интензивен. Има разлика и това е нормално. Тук е моментът да благодаря на клуба за доверието към мен, за това, че разчитат на мен и ми се довериха при завръщането си в елита. От моя страна ще дам повече от 100%, за да си го заслужа без значение дали е тренировъчен процес или мач. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки