Вижте кога става ясно ще играе ли Меси във финала за Купата на САЩ

Ще се чака до последния момент

Вижте кога става ясно ще играе ли Меси във финала за Купата на САЩ

Треньорското ръководство на Интер (Маями) ще изчака до последния възможен момент, за да вземе решение относно евентуалното участие на мегазвездата Лионел Меси във финаля за Купата на САЩ по футбол. Това съобщи наставникът на тима и сънародник на гения Херардо Мартино. Мачът е от 3:30 часа българско време в четвъртък и ще се състои на стадиона във Форт Лодърдейл. Съперник на Интер (Маями) е Хюстън Динамо, който на полуфинала елиминира Реал (Солт Лейк Сити) с 3:1 след продължения.

Лео Меси беше заменен принудително още преди да дойде време за почивката между двете полувремена по времето на срещата с ФК Торонто заради неуточнена контузия, а заради нея пропусна и неделната среща срещу регионалния съперник Орландо Сити. Според агенция АП, става дума за скрита за медии и фенове травма в крака.

Интер (Маями) не върви добре в първенството на Мейджър-лигата (МЛС), но миналия месец взе Купата на Лигата и сега се стреми да прибави нов трофей във витрината.

"Ще чакаме Лео до утре, до последния момент“, каза Мартино на пресконференция днес. Ще седна с него, ще видя как се чувства в момента. Вероятно заедно ще стигнем до споразумение какво да се прави. Имаме три въпроса да решаваме: играчът, после е финалът и накрая – какво следва? И така ще вземем решението. Винаги има рискове, но трябва да ги сведем до минимум", заяви треньорът, който освен, че е бил наставник на Меси в националния отбор, е и приятел на баща му.

Седемкратният носител на най-престижната индивидуална награда във футбола "Златната топка" е вкарал 11 гола и е изработил още 5 асистенции в 12 срещи от пристигането си в Маями от Пари Сен Жермен през юли. Интер (Маями) обаче тепърва ще губи с Меси в състава си и Мартино заяви, че не би си помислил да рискува здравето му, ако не ставаше дума за финал за купата на страната.

"90 или 120 минути стоят между тебе и титлата. Логично е да се замислим. Не бих го коментирал изобщо този въпрос, ако ставаше дума за какъвто и да е друг двубой, който не си струва рисковете", заяви специалистът.

Ясен е последният участник в олимпийския футболен турнир в Париж (ВИДЕО)

Вижте кой взе останалата квота

Шок в Малайзия! Вицешампионът отказа мач от страх

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Футболът вече има световен ден

ООН опредили 25-ти май за датата, на която да се празнува най-популярният спорт

Тиаго Силва се завръща в родния Флуминензе

Бразилецът напусна родния си тим през 2009-та година

Ал Хилал е на точка от титлата (ВИДЕО)

Обрат на момчетата на Жорже Жезуш ги доближи на крачка от златото

Аржентина плаче, отиде си голяма легенда

Меноти и Марадона отново са заедно, пишат фенове

Коткат Моуриньо за Саудитска Арабия

Вижте за кой отбор

Ванкувър харчи 422 милиона долара за Мондиал 2026

Пет мача от Световното първенство ще се изиграят в канадския град

Кристиано Роналдо е на крачка от кота 900 гола

Само десет попадения го делят от историческото постижение

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки