Треньорът на Везенков: Саша трябва да се приспособи към бързината

Всички трябва да са напълно отдадени, за да се борим за шампионат, каза Браун

„Обичам да си върша работата“, категоричен бе българският баскетболист на Сакраменто Александър Везенков след първата тренировка на тима преди новия сезон в Националната баскетболна асоциация.

„Очевидно всеки е различен. Всеки има различни характеристики, така че аз съм ОК с всеки. Мисля, че лидерството се показва най-вече на терена и начина, по който работиш, както и работната етика, която имаш. Важни са повече действията, отколкото думите. Доволен съм, че имаме такива момчета в състава“, добави Везенков, цитиран от изданието sactownsports.com.

Старши треньорът на Сакраменто Майк Браун заяви, че е доволен от видяното на първата тренировка.

„Момчетата работиха много здраво. Опитваха да правят това, което искахме от тях да ги правят и духът, който показаха беше отличен, така че мога да кажа, че това бе добър първи ден. Искаме да продължим да полагаме основите на отбора и да работим здраво. Ще играем много бързо и ще видим дали можем да играем още по-бързо. Исках да видя това още от първия ден, но можем да работим много в тази сфера. Искаме да играем отборно, по правилния начин“, коментира Браун.

„Искаме всички да са напълно отдадени, защото целта е да се състезаваме за шампионата, а единственият начин да го направим е да имаме най-високо ниво на отдаденост от абсолютно всички, а не само от баскетболистите“, добави специалистът.

Попитан за времето, от което ще имат нужда новите състезатели в тима, той отговори: „Вероятно бяхме най-бързият отбор в лигата през миналия сезон, така че новите момчета имат нужда от малко приспособяване. Това важи и за Саша, гледах го няколко пъти, но не съм сигурен за точната им философия в атака.“

Александър Везенков и съотборниците му ще срещнат Торонто в първата си контрола преди началото на сезона в НБА. Сакраменто ще гостува в Канада, а мачът ще се играе на 9 октомври от 3:00 часа българско време. Следва домакинства на Лос Анджелис Лейкърс на 12 октомври от 5:00 часа и Голдън Стейт на 16 октомври от 4:30 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки