Официално: Боби Михайлов подаде оставка (ВИДЕО)

Вижте подробности

Официално: Боби Михайлов подаде оставка (ВИДЕО)

Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз.

Самият той съобщи, че е подал оставка на днешното заседание на Изпълкома!

Решението му се очакваше след ексцесиите по време на евроквалификацията между България и Унгария в София.

Времено изпълняващ длъжността ще бъде Михаил Касабов, а следващото заседание на Изпълкома ще бъде на 6 декември.

„Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия“, коментира Михайлов след Изпълкома.

„Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани. Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво, работим така“, посочи той.

„От завръщането ми насам от 2 години са въведени в експлоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме отдушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имаме оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито един клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират. Когато говорихме събранието, че те ме избират не футболните хора, а делегатите. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма“, допълни Михайлов.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки