Страхотно! Ангел Димитров с медал от Световното в Ереван

Вижте подробности

Страхотно! Ангел Димитров с медал от Световното в Ереван
България има своя първи медалист от Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, Ангел Димитров си гарантира минимум бронзово отличие! Талантът ни се класира за полуфиналите на първенството в категория до 50 килограма.
Димитров, трети от Европейското в Плоещ (Румъния) през пролетта, надделя над силния представител наТаджикистан Билолджон Иксанов. Националът ни проведе здрава битка, като показа много умения и качества. Той прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, след което много хитро контрираше всеки опит за обрат на Иксанов. Така българският талант взе заслужен успех с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.
За място на финала в категория до 50 килограма Ангел ще срещне Хусан Кокхоров (Узбекистан). Двубоят е на 1 декември.
В четвъртък ни очакват още два мача с българско участие. Атака на медалите ще направят Янко Илиев (52 кг) и Роселин Бачевски (+80 кг). На 1/4-финалите Илиев, трети от Европейското в Плоещ, ще се изправи срещу Собан Рехман (Пакистан), докато Бачевски, който също е с бронзово отличие от Румъния, ще срещне Хемант Сангван (Индия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки