Феновете, които заслужават развитие на футбола

Как феновете посрещнаха снега и отложените мачове?

Феновете, които заслужават развитие на футбола

25 ноември (събота), денят, в който заваля първия обилен зимен сняг. Денят, в който мачовете от българското първенство бяха застрашени с отлагане, а някои от тях наистина бяха отложени, други прекъснати и доиграни, но трети се играха. Въобще синоптичните прогнози предвещаваха достатъчно снежен уикенд.

Гара „Север“ в София се намира в столичния квартал Надежда. Тя е следващата след Централна гара в посока Искърското дефиле, Мездра, Враца и Видин. В доста овехтялата чекалня влака очакват 44-годишният Манол Илиев и неговият 5-годишен син Игор. Тръгнали са на мач... в Своге... ще гледат двубоя от Втора лига Спортист Своге – Беласица.

„Футболът е в кръвта ми, искам да гледам мачове на живо. Не ме плаши времето. Да, вали сняг, сега ще кача малкия за първи път на влак“, казва Манол.Оказва се, че той е роден в София, израснал в София, фен е на Левски, но баща му е от Петрич и от години следи Беласица. Ходил е по мачовете, когато петричани играха в Югоизточната Трета лига, а сега, когато може, пътува и за мачовете в района на София. 12-годишният му син остава сам в къщи, а двамата с Игор тръгват на футболно приключение.

Снегът се засилва, а Своге все пак се намира в планината и се очаква времето да е по-тежко, но това не пречи на двамата футболни пътешественици.

„Аз съм любител на футбола. Не съм ултрас или нещо такова. Обикновен човек съм. Ходя на мачове на Левски, но следя и Беласица. По време на пандемията футболът ми липсваше. Помня как отидох на един мач между Надежда Доброславци и Беласица, тогава не пускаха хора по трибуните, но на тези стадиони може да гледаш и отвън. Умрях от студ тогава, но гледах футбол“, спомня си Манол.

Всъщност двамата с малкия Игор хващат доста ранен влак за Своге и пристигат в града на шоколадите близо 2 часа преди началото на мача. Използват времето, за да се разходят в града и да обядват, а след това пристигат и на стадиона. Времето е студено и двамата получават покана от домакините да гледат мача от ложите, за да може Игор да влиза на топло от време на време, но пък и той се кефи на батковците, които ритат топката по терена.

В този ден в Своге сняг няма, но във Враца едва успяват да изчистят терена, за да се играе Ботев Враца – Локомотив Пловдив, а няколко часа по-късно в София времето се влошава, а мачът ЦСКА – Етър Велико Търново е спрян заради силен снеговалеж. По същото време Манол и Игор пътуват в обратния влак между Своге и София, за да приключат едно интересно и студено футболно приключение.

За какво му е на Левски Хоакин Фернандес?

"Сините" имат петима централни защитници

Серия от неадекватни управленски решения на Тарлеков поставят съществуването на БСТ под въпрос

Тарлеков демонстрира управленска импотентност оставяйки регионални дирекции без директори. Каква е целта остава да гадаем

Как Градев уреди пари за Руди Гела на гърба на служители от ЦСКА

Нови разкрития за "мъжката им дружба"

Първият и последният мач на Бреме са свързани с България

Интересни подробности от кариерата на знаменития бранител

Футболът ни крещи за още мачове като този

Лудогорец и Черно море направиха шоу в Разград

Градев в истерия, призна си, че няма юридическа диплома

Вижте подробности

Балъков: Битката за титлата ще е жестока

Бала очаква сериозна надпревара до последно в efbet Лига

РАЗКРИТИЕ: Как Руди Гела и Градев източваха ЦСКА

Вижте скандалната история

Градев, само истината може да те освободи

Нови разкрития за ментето не адвокат

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки