Извънредно: Павел Колев със скандални разкрития за Левски

За заплахи, черно тото и уговорени мачове

Извънредно: Павел Колев със скандални разкрития за Левски

„Бил съм заплашван тук-там, когато съм се опитвал да защитавам интересите на клуба .“

Това каза бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев.

Настоящият такъв на Локомотив (Пловдив) направи стряскащи разкрития за времето, в което е бил шеф на “Герена” в интервю за “Свободна Европа” като заяви, че е имало предложение Левски и друг отбор да си разменят по една победа в първенството и за Купата, но то не е било прието.

„Част от търговската дейност на Левски беше обсебена от тия хора. Опитах се да я направя независима от тях, за да работи по начина, по който да носи приходи на клуба, а не на определени групи. Когато влязох, това се бе случило. Предишният собственик им я беше подарил. Ние си я взехме, което предизвика доста сериозни конфликти. Ако си спомняте, имаше служител на Левски, който беше жестоко пребит на стадиона, демонстративно и доста тежко. И никой не знае кой го извърши, което е голяма изненада в кавички”, каза Колев.

“Докато аз бях изпълнителен директор, Левски, не само при Васил Божков, но и при Наско Сираков беше сравнително независим и се опитваше да се оправи със средствата, с които разполагаше към този момент. При Васил Божков бяха много, а след това при Наско Сираков - никакви”, отговаря той на въпрос за зависимостта между политици и футболни собственици като говори и за предложение “сините” да си разменят по една победа с друг отбор в първенството и турнира за Купата на България.

„Имаше един такъв случай, за който разбрах от други хора, че е воден такъв разговор. Конкретни имена не искам да споменавам, защото така или иначе предложението беше отхвърлено. За Левски става въпрос. По-скоро имаше мачове с друг отбор - единият за купата, другият за първенство. И предложението беше “Дай да си разменим по една победа. За нас е по-важен този турнир, за вас - другият”. Не се случи. Даже не съм бил човекът, който е трябвало да реши. Публична тайна е, че черно тото в България има. То не е само в България. Навсякъде го има. Какви са мащабите в България, и аз бих се радвал някой ден да се установи. Защото съм убеден, че едни от най-шумните футболни функционери, включително президенти на футболни клубове, са част от това черно тото. Става дума за натиск върху съдии, защото съдиите са средство за постигане резултатите на терена, натиск върху футболисти. Всички тези неща съществуват. В тази среда се опитваш да ограничиш това нещо да не се случва при теб, в твоя клуб (б.а. говори вече за Локомотив). Това е начинът. Има ясни принципи в самата организация, която управляваш. Който не е съгласен - става и си тръгва. Не че не съм имал случаи. Наскоро един приятел ми се обади и ми каза: “и вие ли започнахте да играете черно тото”. Аз му казах, че при нас няма как това нещо да се случи. “Провери си нещата, защото може и да не те информират”, ми каза. В смисъл, че е станало без мое знание, което е абсурдно, но самият факт, че тази подозрителност съществува, това явление не е без почва, то съществува. Когато говорим за него, не е лошо да видим конкретни доказателства и някои хора да понесат отговорност. Аз съм и с двете ръце “за”. Спомням си, че извикаха Христо Стоичков на разпит като свидетел за един мач на Литекс, което беше абсурдно. Имаше някакви данни по една система за мониторинг на УЕФА. Следят се коефициентите на мачове в световен мащаб и при някакви съмнителни движения на потоците, този мач попада в радара, светва в червено. В този контекст беше забъркан Христо Стоичков, което беше напълно нелепо, но така или иначе се случи.”

Обявиха съдиите за четвъртфиналите на Купата

Вижте всички наряди

Загорчич бесен: Допуснахме нелеп гол

„Можеше да изиграем много по-умно този мач“, смята треньорът на Славия

Черно море победи ЦСКА и на футзал, удари и шампиона

"Моряците" само с една загуба през сезона

Панайотов: Срещата се разви тежко, трудно можеше да спечелим

„Поздравих момчетата за характера“, заяви треньорът на ЦСКА 1948 след 1:1 със Славия

Дончич: Вижда се, че играем по-добре навън

„Допуснахме ранен гол и самочувствието ни падна“

Генчев: Напълно заслужена победа

„Домакините нямаха нито едно положение“

Гонзо на среща с клубове в Бургас

Кандидатът за президент разисква своята програма

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Мъките на Локо София в "Надежда" нямат край (ВИДЕО)

И Крумовград попари "железничарите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки