Радойска: За нас е привилегия да играем на националния стадион

„Двойно по-мотивирани сме срещу Република Северна Македония“

Радойска: За нас е привилегия да играем на националния стадион

Селекционерът на женския национален отбор по футбол на България Силвия Радойска заяви, че настроението в редиците е добро, въпреки поражението от Косово с 1:5 в предпоследния мач от турнира Лига на Нациите. Тимът на Косово вече си осигури 1-ото място в група С5 на турнира Лига на Нациите при жените. Българският тим реално е 2-и, но се бори да подобри точковия си актив, който да им осигури по-добро поставяне в жребия за плейофите за изкачване по-нагоре.

"Истина е, че не бяха най-добрите ни два дни. Но определено в момента не мислим за случилото се в Косово, а сме настроени и пределно мотивирани за мача ни със Северна Македония, който предстои. И знаем, че той може да ни осигури евентуален бараж за класиране в Лига В", започна треньорката на България. Тя е по-спокойна защото контузените и болните вече са възстановени, има леки проблеми, които отшумяват. Единствено наказание отваря проблем в защитата.

"Имаме определени проблеми, но не са така сериозни, както бяха преди мача с Косово. За съжаление централният защитник Нора Димитрова, която е и втори капитан на тима, получи червен картон и трябва да изтърпи наказание в утрешния мач. Но имаме готовност за друг човек, който ще я замести не по-зле, така че в този ред на мисли други проблеми нямаме. Няма и контузени състезателки както  беше преди предишната среща".

"Отборът на Република Северна Македония не се бяха подготвили за мачовете с Косово толкова добре, както се готвят за нас. Срещу Косово им липсваха пет състезателки, но сега за нашия мач ги видях, че отново са в пълен състав. И са готови, но пък ние сме двойно по-мотивирани точно поради тази причина. За нас е изключителна гордост и привилегия да играем на националния стадион. Аз съм играла два мача тук, но с клубен отбор. Така че за мене също ще бъде първи мач като селекционер. За мене също е изключителна чест и привилегия. Не можем да сме недоволни. И се надявам всички хора, които припознават мъжкия футбол, да ни приемат, че женския вариант не сме по-лоши. Смятам, че се представяме добре и сме атрактивни за публиката. Надявам се да имаме повече подкрепа, не само утре, но и в бъдеще за женския отбор", завърши треньорката.

Косово е на върха в потока с 10 точки от 4 мача, България е на 2-а позиция с 4, а тимът на Република Северна Македония все още няма актив и ще се бори утре за първи точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки