Първата работа на двама нови кметове! Да убият спорта!

Новоизпечените управи на Пазарджик и Дупница съсипаха за дни три емблеми на градовете си

Първата работа на двама нови кметове! Да убият спорта!

Още преди да са научили къде се намират тоалетните до кабинетите им двама нови кметове се заеха да убият емблематични спортни клубове в градовете си. Логика няма, прозира само злоба неясно срещу какво.

Първата работа на изненадващо избрания след безскрупулни коалиции кмет на Пазарджик Петър Куленски бе да обясни как възроденият футболен Хебър и финалиста от последната година и шампион от предишната волейболен Хебър дърпат цялата община назад! Община, която се прочу с просперитета и спортните си успехи през последните години. Дребно доказателство е, че на нейна територия наскоро акостира Карл Люис! Знаете кой е той, нали…

ВолейАУТ

Започнаха да се вадят цифри, противопоставящи спорта на всички останали дейности в града. Преди да е свършено каквото и да било друго! Атака по спорта! И откровено натъртване, че пари за професионален спорт в града вече няма да има! В резултат, на което играчите от шампионския волейболен отбор на Хебър започнаха да бягат на секундата в други отбори, които се възползваха от незавидното положение на звездите в досегашния им клуб!

ФутАУТ

Че пари няма да има за футболния Хебър също се разбра при новоизбрания кмет. Възроден и превърнал се във фактор в елитната ни efbet Лига. Гилотината и там се вдигна с категорична заявка, че ще бъде пусната, за да убие професионални футбол в Пазарджик.

Под ножа

Странни и нелогични аргументи стоят зад убийството на волейболния и футболен Хебър. Противопоставяне на факта, че общината е подпомагала спорта?!?! Атака срещу ръководствата им, които ги направиха волейболен шампион и футболен фактор?!?!

Но в крайна сметка Пазарджик избра – град без футбол и волейбол! Може би не хората, но кметът така реши! Кметът Петър Куленски така реши! 

Дупница уби волейбола си

Първата работа на новата управа на Дупница пък беше да атакува една от емблемите на града си – волейболния Марек! Не стана ясно защо, но един от новоизпечените зам.-кметовете (Бойко Христов, който и да е той) реши, че ще му донесе страхотен позитив, ако се разходи из спортната зала в града и направи героичното откритие, че тя се използва от… спортисти! Ремонтираната спортна зала! И го направи толкова арогантно и грубо, че вече е почти сигурно – волейбол в Дупница вероятно повече няма да има! Легендарният Марек напуска града!

Омраза

Защо новоизбраните управници на Пазарджик и Дупница мразят спорта за момента не е ясно. Ясно е, че го мразят!

По-лошото обаче е, че от първите им действия се вижда, че са добри в това да рушат без никаква идея как да градят…

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки