1. Novsport
  2. Мрежата
  3. Здрав скандал в националния отбор по бокс!

Здрав скандал в националния отбор по бокс!

Вижте подробности

Здрав скандал в националния отбор по бокс!

Сериозен скандал се завихря в националния отбор по бокс. Дългогодишният титуляр в тежка категория Петър Белберов директно скочи на държавния селекционер – кубинеца Жоел Арате и протектирания от него натуралициран кубинец Йордан Морехон.

С пост във фейсбук Белберов, току що спечелил държавна титла, възнегодува срещу толерирането на кубинеца Данчо, който получава право за международни изяви, но избягва директен сблъсък с българина, от който да стане ясно кой трябва да се бори за олимпийска квота.

Постът на Белберов:

„Завърши и това държавно първенство по бокс - последното за тази година. На него за пореден път успях да завоювам първото място. Но горчивината от успеха остана, тъй като наемникът-национал Йордан Морехон за пореден път не се яви на състезанието.

Равносметката - за цялата 2023 година, кубинецът не е спечелил нито едно държавно първенство, но за сметка на това съумява някак магически да се яви на всички международни турнири, квалификации, европейски и т.н.

Покровителството на треньора на мъжкият национален отбор - Жоел Арате над титуляра в тежката категория - Йордан Морехон е като драматична сцена от филма “Кинг Ричард”. Единият не допуска другият до държавните състезания, да не вземе да загуби, другият не се и пъне, защото мястото му е гарантирано. Без преборвания, без конкуренция, без битки, така просто, по партийна линия. Чиста форма на автокрация в спорта.

В крайна сметка, защо хабим парите на данъкоплатците да организираме първенства, когато няма никакво значение, кой побеждава? Значение има чужденци да налагат други чужденци в БЪЛГАРСКИЯТ национален отбор. Толкова е просто.

Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че боксът е, и трябва да бъде съревнование, победителят от което се излъчва между въжетата, не извън тях!“, написа Белберов.

Позицията на тежкия български боксьор обаче има две страни! От едната той години наред получаваше всичко от държавата и подготовката му беше осигурена напълно. Но насреща резултати така и не се видяха. От друга - титулярите действително трябва да се определят сред най-добрите. Ако трябва и в директен сблъсък. Йордан Морехон е световен шампион за юноши, но има много още какво да доказва при мъжете. Но пък до момента Белберов не успя да грабне множеството шансове, които получи...

Малко изненадващо поста на боксьора бе лайкнат от президента на федерацията Красимир Инински. Белберов получи подкрепа от съотборниците си Станимира Петрова и Даниел Асенов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Цветомир Найденов: И без 8 титуляри ЦСКА пак играе в Европа и побеждава

Вижте мнението на благодетеля на "червените"

Вижте подробности за съперника на Черно море

„Моряците“ се завръщат в Европа след 9-годишно отсъствие

„Сините“ почетоха годишнината от рождението на Васил Левски (ВИДЕО)

Вижте подробности

Фенове даряват кръв за привърженик на Левски

Светослав пострада при гасене на пожар

Фен на Левски попадна в огнен капан, има 50% изгаряния

19-годишният Светослав станал доброволец, за да помогне

Васил Колев: С отломки само, трудно ще стане работата

"Класа има само в играчите, които са в отбора преди Николай Костов да остави незабравимия си почерк", смята журналистът

Известен спортен журналист попари псевдоанализаторите: УЖАС, УЖАС... И БЕЗУМИЕ

Вижте какво написа Станил Йотов

Ромарио: Винисиус не е Неймар

Бразилската легенда с любопитен коментар

Стоичков: Пак ще има 10 юли за българския футбол

Камата с емоционални думи за боя над Германия