1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Черно море ще брани първото си място срещу Славия

Черно море ще брани първото си място срещу Славия

Превю за мача

Черно море ще брани първото си място срещу Славия

Черно море и Славия се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Тича” стартира в 15:00 часа и ще се излъчва по DIRMA SPORT. Може да го проследите и с NOVSPORT.COM.

Варненци излизат като лидери в класирането. Отборът има равен брой точки (42) с ЦСКА - София, но е на първо място заради директните сблъсъци с “червените”. Черно море се намира във впечатляваща серия, като след 19 изиграни мача има само 1 загуба до момента и е вторият най-резултатен тим в елита с 32 попадения. През миналия кръг “моряците” надвиха Етър като гости, а преди това победиха и Крумовград. Отборът все още няма загуба у дома, като единствено загуби срещу Левски в София. 

Лошата новина за Илиан Илиев е, че няма да може да разчита на един от основните си състезатели - Мазир Сула, който е наказан заради червения картон в предишния кръг. Аут са още контузеният Цветомир Панов и възстановяващият се от операция Брено Тейшейра.

Славия вдигна оборотите след пристигането на Златомир Загорчич и се измъкна от дупката, в която беше попаднал след първите кръгове на сезона. Към момента “белите” са 10-ти с 21 точки, колкото има и първият тим, намиращ се в опасната зона - Крумовград. В последните четири мача обаче столичани нямат загуба - три победи и едно равенство. Хиксът дойде през миналия кръг срещу другия лидер - ЦСКА. Преди това Славия шокира шампиона Лудогорец в Разград с 3:2, а по-рано записа победи и срещу Ботев (Враца) и Етър.

Иначе “белите” играха двубой през седмицата, когато отново се изправиха срещу ЦСКА - София, но в 1/8-финал за Купата на България. Славия загуби с 0:1 и отпадна от турнира. Иначе днес Златомир Загорчич няма да може да разчита на Тони Тасев и Кристиан Димитров. Първият отпада заради натрупани картони, а вторият е почувствал болка в бедрения мускул.

Първият мач, който се изигра между двата тима по-рано през сезона, завърши с категорична победа на Черно море. Варненци се наложиха с 5:1 в “Овча Купел”. Иначе през последните години двата отбора не си спретват много резултатни мачове, като най-много падат по два гола.

Вероятни състави:


ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров; В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, А. Василев; П. Гарсия, Панайотов; Н. Златев, А. Фернандес, Пашеко; А. Илиев

СЛАВИЯ: Вуцов; Томбак, Йеленкович, В. Генев, Керчев; Мартинов, Е. Дост; Д. Александров, Г. Иванов, Е. Стоев; Сораков

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: "Александър Шаламанов", София
НАЧАЛО: 15:00 часа

Ел Джемили и Фадига хвалят "сините" фенове

"С тяг зад гърба си, Левски започва мачовете от 1:0"

Тодор Янчев: Не можем да се сърдим, това е футболът

„Имаме нужда и работим върху привличането на нови състезатели“

Станислав Генчев: Видях това, което искам

"Направихме много по-добър мач, отколкото срещу Локомотив"

На „Герена“: Наградиха Уелтън и Марин Петков

Вижте подробности

Потвърдено: ЦСКА без Юга и Шакич срещу Хебър

Двамата останаха извън групата, вижте я

Рибарски: Имаме нужда от нов защитник

"Може би не разбирам от съдийство, но има претенции към някои отсъждания"

Тунчев: Доволен съм от победата, но ни чака много работа

"Много труден мач"

Стана ясно с кой номер Локило ще играе в ЦСКА

Най-новото попълнение на „червените“ вече е в Панчарево

Християн Петров: Бяхме по-добрият отбор в Разград

„Загуба в началото на първенството не може да ни повлияе“