1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Звездата на Италия Иван Зайцев „прегърна“ младите волейболисти от турнир на Левски

Звездата на Италия Иван Зайцев „прегърна“ младите волейболисти от турнир на Левски

Вижте подробности

Звездата на Италия Иван Зайцев „прегърна“ младите волейболисти от турнир на Левски

Звездата на италианския волейбол Иван Зайцев отправи специално послание към бъдещите звезди на волейбола, обединени от една българска идея – международния турнир, организиран от „Левски София“. За трета поредна година таланти от най-успешните европейски школи идват в София за турнир, който вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт. Изданието през 2023 г. е от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София". Турнирът е с общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.

„Здравейте, момичета и момчета. Казвам се Иван Зайцев. Искам да ви изпратя много поздрави и да пожелая много успехи на всички в турнира „А1 Звезди на бъдещето“. Изпращам голяма прегръдка на всички. Забавлявайте се“, казва лидерът в националния отбор на Италия към талантите, които ще се съберат в България преди Коледа.

Зайцев, който играе за „Лубе“ (Чивитанова), е двукратен медалист от олимпийски игри, капитан на националния отбор на Италия, трикратен медалист от Европейски първенства, двукратен медалист в Световната лига, шампион на Италия, носител на Купата и Суперкупата на Италия, носител на Купата на CEV, финалист в Шампионската лига и на Световното клубно първенство.

Италианският „Дяволи Роза“, руският „Ямал“ (Нови Уренгой), сръбският „Цървена звезда“ и българските „Левски София“, „Берое“ (Стара Загора) и „Люлин“ са участниците при момчетата в третото издание на „А1 Звезди на бъдещето“. Изключително силно международно участие се очаква и в надпреварата при момичетата.

Над 350 таланти – бъдещи звезди на европейския и световния волейбол, взеха участие в първите две издания на турнира, организиран от „Левски София“.