Сеск с капитанската лента, гол на Никлас Бендтнер и класиране на Арсенал за 1/8-финалите

Английският Арсенал на Арсен Венгер също се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. „Артилеристите” записаха труден успех на „Емиратс Стейдиъм” над Динамо (Киев) с 1:0. Двубоят се игра пред 59 374 зрители, а в герой за домакините от Лондон се превърна датският нападател Никлас Бендтнер.

Сеск с капитанската лента, гол на Никлас Бендтнер и класиране на Арсенал за 1/8-финалите
Английският Арсенал на Арсен Венгер също се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. „Артилеристите” записаха труден успех на „Емиратс Стейдиъм” над Динамо (Киев) с 1:0. Двубоят се игра пред 59 374 зрители, а в герой за домакините от Лондон се превърна датският нападател Никлас Бендтнер.
 
Венгер започна в стартовия си състав с Арън Рамзи и Карлос Вела, като двамата бяха най-опасните футболисти за защитата на Динамо през първата част. Рамзи имаше две добри възможности в първите 20 минути, но Станислав Богуш се намеси отлично. Последва невероятна грешка на Уилям Гала, нападателят на Динамо Исмаел Бангура овладя топката, излезе очи в очи с Мануел Алмуния, но ударът му срещна напречната греда. В 35-ата минута на първата част Робин ван Перси стреля опасно от пряк свободен удар, но Микаел Силвестре вместо да отклони топката в мрежата на гостите, я прати над напречната греда. До края на полувремето резултатът остана непроменен.
 
При почти същата ситуация в началото на второто полувреме ван Перси отново отправи силен удар към Богуш, но този път Гала бе последна преграда пред вратата на Динамо. В 77-ата минута се стигна до най-чистото положение за гостите от Киев. Артем Милевски получи пас зад лондонската защита, совладя я добре на гърди, излезе сам срещу Алмуния, но испанският страж се намеси отлично. Така се стигна до 87-ата минута, когато резервата Бендтнер получи дълъг пас от новия капитан на Арсенал Сеск Фабрегас и направи безпомощен вратаря Богуш. Динамо завършиха мача с 10 човека на терена, тъй като Алиев бе изгонен за втори жълт картон, след като в опит по-бързо да изпълни нарушение пред наказателното поле на домакините, изблъска главният рефер Ален Хамер от Люксембург.
 
Арсенал е лидер в групата преди последния кръг с 11 точки, Динамо са 3-и с 5. Порто заема 2-ото място с 9, а Фенербахче са на последното с 2.
Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки