Арагонес пред уволнение след мача Фенербахче - Порто 1:2

Порто победи Фенербахче на „Шукрю Сарачоглу” с 2:1 в двубой от група „G” на Шампионската лига. Мачът се игра в Истанбул пред 35 000 зрители, но може би ще се окаже последен за наставника на тима Луис Арагонес.

Арагонес пред уволнение след мача Фенербахче - Порто 1:2
Порто победи Фенербахче на „Шукрю Сарачоглу” с 2:1 в двубой от група „G” на Шампионската лига. Мачът се игра в Истанбул пред 35 000 зрители, но може би ще се окаже последен за наставника на тима Луис Арагонес. Испанският специалист, извел Испания до титлата на Евро 2008, може да бъде уволнен от ръководството на Фенербахче заради лоши резултати.
 
 
Фенербахче започна по-добре мача, като Дейвид и Роберто Карлуш имаха добри възможности за гол. В 19-ата минута „драконите" откриха резултата, след разбъркване пред вратата на Волкан Демирел, от което се възползва нападателят Лисандро Лопес. В 28-ата минута след изпълнение на тъч, Лисандро пое топката с ръка в наказателното поле, съдията не отсъди нарушение, последва удар спасен от Демирел, но при добавката нападателят бе безпощаден – 2:0. До края на първата част с пропуски за Фенербахче се отличиха Гуиса, Еду и Карлуш, а Фернандо от Порто уцели гредата.
 
В 63-ата минута влезлият като резерва на почивката Казъм Казъм шутира към вратата на Елтон, топката рикошира в крака на Бруно Алвеш и влетя в мрежата на гостите от Португалия. До края на мача Еду направи редица пропуски и турският гранд не успя да стигне до равенство.
 
Така „фенерите” се простиха с надеждите си за следващата фаза. Там ще играят тимовете на Арсенал и Порто, а турските футболисти може и да не играят повече в евротурнирите през този сезон, след като изостават с 3 точки от 3-ия Динамо (Киев).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки