Литекс и Спартак се оттеглиха на почивка при резултат 0:0

Отборите на Литекс и Спартак (Варна) не си вкараха гол през първото полувреме на двубоя по между им от 15-ия кръг на „А” група, предаде кореспондент на Novsport.com. Домакините бяха по-активният отбор на терена, но лошите атмосферни условия попречиха на двата тима да покажат по-добър футбол. Едва 200 човека са дошли на градския стадион в Ловеч.

Литекс и Спартак се оттеглиха на почивка при резултат 0:0
Отборите на Литекс и Спартак (Варна) не си вкараха гол през първото полувреме на двубоя по между им от 15-ия кръг на „А” група, предаде кореспондент на Novsport.com. Домакините бяха по-активният отбор на терена, но лошите атмосферни условия  попречиха на двата тима да покажат по-добър футбол. Едва 200 човека са дошли на градския стадион в Ловеч.



Домакините започнаха да натискат още от самото начало на срещата и още при първата си по-сериозна атака можеха да стигнат до гол. Дубала опита красиво изпълнение на задна ножица, но топката попадна в ръцете на вратаря на Спартак. В 7-та минута Литекс направи невероятен пропуск. Венков центрира отляво, Дубала игра с глава и топката достигна до Бибишков, който от 3-4 метра стреля много слабо и защитник на гостите изчисти от гол линията. В 19-та минута десният краен бранител на Литекс Станислав Манолев отправи прострелно центриране в наказателното поле на гостите, но вратарят Цанков улови топката пред краката на Ивелин Попов. Само 2 минути по-късно отново капитанът на домакините бе в центъра на вниманието. Попов опита хубав фалцов удар, но Цанков отново бе на своето място. Едва в 30-та минута Спартак създаде първата по-сериозна опасност пред вратата на „оранжевите”. Иванович центрира добре отляво и топката попадна в непокрития Костадинов, но неговият удар попадна право в ръцете на Голубович. 3 минути по-късно гостите пропуснаха страхотна възможност да открият резултата. Юри Иванов центрира към непокрития Аврионов, който отправи плътен удар с глава, но Голубович отново се намеси подобаващо. В 36-та минута същата ситуация се разигра в наказателното поле на Спартак. Попов центрира към Бибишков, който стреля от малкото наказателно поле, но Цанков отново спаси, като това бе и последното по-сериозно положение за първото полувреме.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки