Хофенхайм стана зимен шампион след 1:1 срещу Шалке

Сензацията Хофенхайм стана зимен шампион след равенството 1:1 срещу Шалке в среща от последния за есенния полусезон 17-ти кръг на немската Бундеслига. Мачът се игра на стадион "Карл Бенц" в Хофенхайм, а главен съдия бе Гагелман. Двата отбора изиграха един страхотен мач, който бе истински празник за дошлите на трибуните зрители. Въпреки добрата игра на домакините, футболистите на Шалке поведоха в резултата с гол на немския национал Джералд Асамоа в 35-ата минута. Натурализираният ганаец се възползва от хитър пас на Халил Алтинтоп и се промъкна през разсеяната защита на домакините, за да открие резултата в полза на Шалке. Джърмейн Джоунс от гостите бе изгонен в 57-ата минута, а Енгелаар го последва в 80-ата минута, като и двамата преди това имаха по едно официално предупреждение. След изгонването на Джоунс, домакините се възползваха от числения си превест и логично стигнаха до попадение. В 72-ата минута резервата Тебер прати топката в десния ъгъл на Нойер след перфектно изпълнен фаул. До края на срещата домакините атакуваха, но не успяха да стигнат до победно попадение. Въпреки това точката им свърши работа и така Хофенхайм ще зимува на върха с 35 точки, колкото има и втория Байерн. Шалке е на 7-ма позиция с 27 точки.

Хофенхайм стана зимен шампион след 1:1 срещу Шалке
Сензацията Хофенхайм стана зимен шампион след равенството 1:1 срещу Шалке в среща от последния за есенния полусезон 17-ти кръг на немската Бундеслига. Мачът се игра на стадион "Карл Бенц" в Хофенхайм, а главен съдия бе Гагелман.

Двата отбора изиграха един страхотен мач, който бе истински празник за дошлите на трибуните зрители. Въпреки добрата игра на домакините, футболистите на Шалке поведоха в резултата с гол на немския национал Джералд Асамоа в 35-ата минута. Натурализираният ганаец се възползва от хитър пас на Халил Алтинтоп и се промъкна през разсеяната защита на домакините, за да открие резултата в полза на Шалке. Джърмейн Джоунс от гостите бе изгонен в 57-ата минута, а Енгелаар го последва в 80-ата минута, като и двамата преди това имаха по едно официално предупреждение. След изгонването на Джоунс, домакините се възползваха от числения си превест и логично стигнаха до попадение. В 72-ата минута резервата Тебер прати топката в десния ъгъл на Нойер след перфектно изпълнен фаул. До края на срещата домакините атакуваха, но не успяха да стигнат до победно попадение.


Въпреки това точката им свърши работа и така Хофенхайм ще зимува на върха с 35 точки, колкото има и втория Байерн. Шалке е на 7-ма позиция с 27 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки