Жозе Моуриньо се връща в Мадрид за отмъщение

Голямото надлъгване между Специалния и Диего Симеоне започва тази вечер в първия полуфинал в Шампионска лига

Жозе Моуриньо се връща в Мадрид за отмъщение
Атлетико Мадрид ос­тави Жозе Моуриньо без трофей в пос­ледния му сезон начело на Реал Мадрид, като го побе­ди във финала за Купата на краля на "Сантяго Бернабеу". Тогава „дюшекчиите” изоставаха в резултата, но се наложиха с 2:1 след попаде­ние на Миранда с глава в продълженията. Жозе Моуриньо пък си изпус­на нервите и бе изгонен от съдията. "Атлетико ни победи незаслужено", категоричен бе Специалния...

Година по-късно португалският ме­ниджър отново се завръща в Мадрид, този път като мениджър на Челси, ка­то ще се опита да си отмъсти на Атле­тико и да спре „дюшекчиите” по пътя към техния първи финал в КЕШ/ШЛ от 40 години насам. На­ред с това Жозе ще се опита да стане първият мениджър, стъпил на европейс­кия връх с три отбора, след като вече го напра­ви начело на Порто (2004) и Интер (2010). От лагера на Челси за­почнаха войната преди мача още миналата сед­мица, като се оплакаха, че имат един ден по-малко за почивка от мадридчани.

Атле­тико игра в петък сре­щу Елче (2:0) в Примера дивисион и се доближи до титлата, а Челси за­губи в събота от Съндърланд с 1:2 на Стамфорд Бридж", ка­то по този начин бе сло­жена край на серията на Жозе Моуриньо от 77 мача без домакинско по­ражение във Висшата лига. След двубоя Жозе отказа да отговаря на въпроси на журналисти, хвърли вината върху съ­дията Майк Дийн, кой­то дадe дузпа за Съндърланд, и поздрави играчи­те си за старанието и себераздаването.

Когато бе начело на Реал Мадрид, Жозе Моу­риньо три пъти поред губеше полуфинали на Шампионската лига - от Байерн, Барселона и Борусия Дортмунд. Общо португалецът е спечелил само 2 от общо 7 полуфинала, в които е участвал. Специ­алния ще се опита да сложи край на тази се­рия, като най-вероят­но няма да може да раз­чита на звездата си Еден Азар, който е кон­тузен. В неделя той тренира с отбора, но вчера отсъстваше, ко­ето означава, че Жозе най-вероятно блъфира със състоянието на бел­гиеца. Азар е много ва­жен за стила на Челси, в който водещи са контрите. Ако не се възстанови, вместо него ще почне Шюрле. Неманя Матич твърдо е аут, тъй като не е картотекиран в Шампионската лига.

Проблеми­те на Моуриньо са най-вече в нападение, къде­то тимът трудно бележи. Самуел Emo'o, който е контузен, все още няма попадение извън "Стам­форд Бридж", а Фернандо Торес и Демба Ба съ­що вкарват рядко. На "Висенте Калдерон" за Челси ще бъде още по-трудно да вкара, тъй като се изправя срещу най-силната защита в Шампионската лига. Дюшекчиите са един­ственият тим, който няма загуба в ШЛ този сезон, като допусна ед­ва 5 попадения в 10 срещи. Домакинският ба­ланс на тима на Симеоне също е впечатляващ - 23-4-1 във всички турнири, като единствено­то поражение бе на 11 февруари срещу Реал Мадрид за Купата на краля. Наред с това Атлетико прави най-резултатния си сезон в исто­рията, като има 109 го­ла във всички турнири. В състава на Симеоне възстановен от травмата си е Арда Туран,
който обаче ще ос­тане на пейката. Атаката ще бъде во­дена от Диего Коста, който от новия сезон най-вероятно ще играе в Челси, но пре­ди да подпише със си­ните, той ще се опи­та да ги изрита от Шампионската лига.

В тима на Жозе Мау­риньо дилемата е свързана с намиране­то на заместник на наказания   Иванович. Би трябвало това да е Ашли Коул, като по този начин Аспиликуета ще бъде десен бек, но има голяма вероятност Жозе да избере Давид Луис отдясно на защита­та си.

"Няма съмнение, че Мауриньо подготвя добре отборите си в тактически план. Със сигурност Челси няма да ни остави никакви празни простран­ства. Като стил на игра двата тима си приличаме. Нямаме право да се отпуска­ме, защото все още нищо не сме спечели­ли", заяви капитанът на домакините Габи Фернандес. 

Атлетико Мадрид – Челси (21:45, „Висенте Калдерон”)

Вероятни състави:

Атлетико Мадрид: Куртоа – Хуанфран, Миранда, Годин, Ф. Луис, Тиаго, Габи, Раул Гарсия, Коке, Вия, Коща
Треньор: Диего Симеоне

Челси: Чех – Аспиликуета, Кейхил, Тери, А. Коул, Луис, Рамирес, Вилиян, Оскар, Шюрле, Торес
Треньор: Жозе Моуриньо

Съдия: Йохан Ериксон (Швеция)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки