Сензациите в пресата: Киево взима Гаджев

"Кокала сменя Сашо Станков", "Обвиниха МБоли за вечното дерби" и още...

Сензациите в пресата: Киево взима Гаджев

Сензациите в българските спортни издания от днес, 24 април 2014 година: 

 

"Меридиан мач": Киево взима Гаджев 

 

Халфът на Левски Владимир Гаджев е пред трансфер в Ки-ево, твърдят в Италия. Според сайта tuttomercatoweb националът на България ще премине в клуба от Верона по време на паузата. „Владимир Гаджев няма да поднови договора си с Левски, който изтича през лятото. Според наши източници той ще играе в Италия от новия сезон. Интерес към Гаджев има Киево. Клубът искаше българина миналото лято, но тогава цената му беше 1 500 000 евро. Сега Киево може да го вземе без пари", съобщава tuttomercatoweb.


Според информация на „Меридиан Мач" наистина има вероятност Владимир Гаджев да отиде при „летящите магаренца". Клубът, който беше отстранен от Левски в Шампионската лига през 2006 година, следи от около две години родния национал. Киево пращаше най-вече миналия сезон свои агенти в България, за да гледат на живо Гаджев. Отборът от Верона направи оферта на Левски през лятото, но тя се разминаваше в пъти с финансовите претенции на „сините" и сделката пропадна.

 

"Меридиан мач": Обвиниха МБоли за вечното дерби

 

Вратарят на ЦСКА Райе М'Боли бе обвинен за представянето си във вечното дерби с Левски. Нападките обаче не дойдоха от ръководството и спортно-техническия щаб на „армейците", а от медиите в Алжир, които следят под лупа всяка крачка на футболиста заради предстоящото световно първенство. Според анализа на се-верноафриканците М'Боли не е бил убедителен при удара на Радослав Цонев, защото е бил излязъл по-напред без основание и не е успял да достигне до топката. Те подчертават, че е имало подобна ситуация и през първото полувреме, когато вратарят отново е бил безпомощен, но е имал късмет топката да се отбие от страничната греда. В Алжир дори не пропускат факта, че бе отменен гол за Левски заради отсъден фаул в атака на Ларсен Type.


Известно е, че М'Боли не се радва на голяма популярност в Алжир заради отказа да общува с местните медии. Те предпочитат Мохамед Ламин Земамуш, който играе за местния ЮСМ Алже, и Азедин Дука, който е пред трансфер в португалския Спортинг Брага.

"Тема спорт": ЦСКА опитва да зазържи Косоко с 15 бона заплата

 

ЦСКА ще опита да задържи Омар Косоко, като му предложи тавана на заплатите в клуба, който е в размер на 15 000 лева. В момента французинът взима с 25 % по-малко. Червените ще чакат отговор от нападателя до края на май. Косоко рязко покачи нивото на представянето си през втория дял от първенството, като се превърна в основен играч за тима. Той отбеляза решаващи голове при победите над Ботев Пловдив и Левски, като откри резултата в тези мачове. Игра силно и при успеха на ЦСКА в Ловеч. Армейците искат да го задържат на всяка цена в отбора, като не е изключено да му предложат и допълнителни бонуси. 

"Тема спорт": Сините изпуснали премия от по 4 бона

 

Футболистите на Левски са играли за по 4 хиляди лева във вечното дерби в понеделник. Такава премия е била обещана на състезателите непосредствено преди двубоя с ЦСКА. След поредния резил обаче те ще останат с празни джобове. Собственикът на сините Тодор Батков пък вече е вдигнал ръце от тима. При такива провали той плашеше отбора с глоби, със спиране на заплатите. Сега обаче е обявил, че няма да има никакви санкции.


Въпреки позорното представяне в първенството, футболистите са си получили всичките възнаграждения. Те дори прибраха бонуси за успехите над пловдивските Ботев и Локомотив с по 2:0. До края на първенството обаче те няма да имат допълнителни стимули.

"Тема спорт": Кокала сменя Сашо Станков

 

Локомотив Пловдив може да има нов треньор съвсем скоро. Според наши източници Сашо Станков обмисля да напусне клуба. Различни спекулации го пращат в Китай, където Станков работи преди няколко години.


Босът на клуба Константин Динев е информиран за тези неща и вече е провел първоначални разговори с Емил Велев за нов наставник j на тима. Кокала бе треньор на Локо Пловдив, но напусна след шумен скандал с бившия собственик Веселин Марешки. Велев не бе долюбван и от някои фенове на "Лаута".


Вчера Сашо Станков отговори доста уклончиво на въпроси относно бъдещето му, като каза, че когато има нещо официално, ще го съобщи.
Емил Велев обаче вече е на полусъединител в очакване на повторно назначение като треньор на Локо Пловдив.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки