Рафаел Бастос изтръска Левски с 915 лева на минута

"Сините" му дължат още две заплати в размер на 30 000 евро

Рафаел Бастос изтръска Левски с 915 лева на минута
Скъпите безумия в Левски продължават с пълна сила. След като на „Герена" се опариха от купища чужденци, които не свършиха нищо, а взеха много пари сега бяха достиг­нати нови висоти с бразилеца Рафа­ел Бастос, пише „Меридиан мач”. Вче­ра бившият футболист на ЧФР Клуж разтрогна официално договора си по взаимно съгла­сие и вече не е със­тезател на „сините".

Въпреки то­ва  Тодор Батков вероятно прехапва устни от яд, когато погледне колко пари е дал за поредното недоразумение, което е взело огром­на сума пари от джо­ба му. Рафаел Бастос струва на Левски точно 175 000 евро за четирите месеца, в които е в клуба. Първоначално още халфът е прибрал 115 000 евро на ръка, за да се съгласи да подпише. Той пристигна у нас като свободен агент, след като за последно бе играл Ал Наср. Бра­зилецът бе взет като бъдещата голяма звезда и титулярен плеймейкър на отбо­ра. Именно затова Бастос получаваше и една от най-голе­мите заплати на „Ге­рена", а именно - 15 000 евро на месец. За четирите месеца, в които игра, той е струвал на клуба 60 000 евро. Тук вметваме, че Рафаел все още не е получил последните си две заплати.

Така за 4 месеца „сините" са вложили 175 000 евро, или 341 250 лв. за Бас­тос. За този период бразилецът е изиграл точно 373 минути в „А" група, което оз­начава, че е взимал почти 915 лв. на ми­нута. Не малка част от населението в България трудно мо­же да се похвали с подобно месечно възнаграждение...

Сметнато в изиграни мачове, Бастос е прибрал по 82 350 лв. на пълен мач. Във Висшата лига например заплатите се дават на седмица, а не на месец. По то­зи маниер Бастос може да се похвали, че все едно е играл в тим от средата на класирането на анг­лийския елит, а не в бедната „А" група. Изключително разхищение на средства предвид нулевия му принос. Все пак Бас­тос не отбеляза нито един гол у нас. Успя два пъти да опъне мрежата на Ботев (Пд) при отпадането за Купата на Бълга­рия, но попаденията не бяха зачетени.

Дотук обаче не свършват главоболи­ята на „сините". До­като футболистите вече са получили част от дължимите им суми, то Бастос има да взима цели две заплати. Той се е споразумял да не ис­ка обезщетение до края на договора си, а да си тръгне по взаимно съгласие. Халфът обаче се е заканил, че тези две заплати ще си ги търси до дупка и до­ри ще даде клуба на ФИФА, ако не полу­чи парите си. За тази вероятност ви съоб­щи „Меридиан Мач" още щом Бас­тош пропусна една тренировка.

Подобни проблеми „сините" може да срещнат и с други чужденци, които ще си тръгнат със си­гурност през лятото. Аут от „Герена" на 100 процента са Ларсен Type и Кевин Бру, а много вероят­но е да бъдат пос­ледвани от други скъпоплатени легио­нери като Дъстли Мулдер. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки