Куман разкри за любопитен разговор с големия герой

Бях сигурен, че ще стане нещо, обяви селекционерът на "лалетата"

Куман разкри за любопитен разговор с големия герой

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман разкри за любопитен разговор с нападателя Ваут Вегхорст, вкарал за победното 2:1 над Полша на старта на Евро 2024. Таранът остана резерва, но се появи в заключителната четвърт час на терена, за да се превърне в големия герой.

"Опитах се да обясня на всеки играч възможността да започне или да излезе на терена през второто полувреме, когато се налага и се нуждаем от различен подход. И той беше малко разстроен. И мисля, че това е добра реакция от негова страна, започна Куман. Воут беше разстроен малко, но после даде всичко от себе си, за да спечели място в титулярния състав. Това е страхотен манталитет от играча".

Но Нидерландия загуби няколко важни футболисти в дните преди Европейското, което обаче не се отрази на доминацията им преди почивката. И въпреки това, те трябваше да чакат появата на златната си резерва, за да вземе успеха.

"Трябваше да бъде 3:1 или 4:1 на полувремето и след това видяхте, че стана трудно. Не знам колко положения имахме. Германия получава два шанса и вкарва два гола. Със сигурност не създават повече от нас", каза още Куман. "Когато Воут влезе, бях сигурен, че ще стане нещо. Той има история в такива моменти от мачовете".

"Нещото, което не ми харесва е, че създаваме пет положения и вкарваме само едно. Имахме моменти, които наистина бяха добри, но определено има върху какво да се работи и подобрява. Например използването на пространствата. Имаше много възможности от лявата им страна, но ние не се възползвахме максимално от тях. Ще го коментираме на разбора", обясни още бившият треньор на Евертън, Барселона и Валенсия.