Сашо Томов: Ще платя на футболистите след ден-два

„Хората в България живеят без пари с месеци, а играчите на ЦСКА взимат по 10 - 15 000 лева”

Сашо Томов: Ще платя на футболистите след ден-два

„Ще платя на футболистите след ден-два“, заяви силният човек в ЦСКА Александър Томов.

Както е известно, в петък играчите спряха да тренират, защото все още не са получили заплатите си за април. А чакат и тези за май. След като в петък футболистите проведоха две от общо три тренировки, вчера те изобщо не се съблякоха по екип. Играчите отидоха до стадиона в Самоков, постояха на терена около 15 минути и се качиха отново в автобуса.

„Не съм чул да има някакъв голям проблем с отбора. Всичко на лагера в Боровец е точно и не виждам причина да се правят трагедии. Ако имаше голям проблем, Сашо Тодоров щеше да ми се обади. Той не го е направил, което значи че всичко тече по нормалния си начин. Освен това аз се чух със Стойчо Младенов и той не ми е казал, че играчите не тренират“, допълни Томов пред „Меридиан мач”.

„Има забавяне, но играчите ще получат всичко до стотинка. Хората в България живеят без пари с месеци, а нашите футболисти взимат по 10-15 000 лева и има забавяне от един месец. Всичко ще е наред, не драматизирайте“, каза още бившият депутат.

Самите играчи са обявили, че са непреклонни и докато картите им не бъдат напълнени, няма да тренират. Това е голям удар за Стойчо Младенов и неговият щаб, защото след месец и малко започва евроучастието на ЦСКА, а в момента отборът не се готви по нормален начин.

От началото на лагера в Боровец играчите на „армейците“ тренираха здраво триразово, с изключение на последните два дни, когато стартира бойкотът. Освен футболистите, заплати чакат и треньорите, масажистите, както и всички останали служители.

„За ЦСКА най-важното нещо бе евролицензът. Ние го взехме и ще играем в турнирите след около месец. Всеки ден излизат нови и нови задължения, натрупани от предишните шефове. Ние обаче плащаме и решаваме проблемите. Сигурно сме дали пари, дори и там, където не е трябвало, за да нямаме проблем с лиценза. Пишете хубави неща. Лагерът в Холандия ще е чудесен и при отлични условия. Ще играем със силни отбори като Генк и Гент. Надявам се там отборът да се подготви по най-добрия начин за своето евроучастие“, завърши Томов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки