Лион пропусна да разпука Милан – 1:1 (видео)

Французите удариха 3 греди и изпуснаха куп положения

Лион пропусна да разпука Милан – 1:1 (видео)

Отборите на Лион и Милан завършиха наравно 1:1 във втория си мач от приятелския турнир „Емиратс Къп” в Лондон. Френският тим бе далеч по-добрият на терена, но шансът не бе на страната на „хлапетата”, които удариха три греди и пропуснаха още куп положения. „Росонерите” пък отново не впечатлиха с играта си и трябва да се радват, че не загубиха.

Лион започна по-силно и можеше да открие резултата още във втората минута, но силен удар на Пянич от дъгата срещна десния страничен стълб. В 9-ата минута пък Гомис бе оставен сам на далечната греда от италианската защита, стреля с глава, но и той нацели гредата над Амелия.

Французите продължиха да правят по-опасните атаки, но ударите на Едерсон и Пянич така и не намериха очертанията на вратата. Милан от своя страна не сътвори нищо по-опасно през първата част и така двата отбора се оттеглиха на почивка.



Изненадващо или не, Милан успя да поведе в резултата в 55-ата минута. Зеедорф изведе Бориело сам срещу вратаря, той обаче се забави и Лорис изби топката, която обаче попадна във Верди, който веднага намери непокрития Бориело, който този път не сгреши и вкара за 1:0.

След няколко много добри атаки и пропуски на Пянич, Бриан и Сисоко се стигна до 74-ата минута, когато Лион нацели за трети път гредата. Пянич сервира топката на крака на Едерсон, който само трябваше да преодолее Амелиа от чиста позиция, но вместо това разтресе напречната греда.

Логичното обаче се случи в 79-ата минута, когато Пянич намери с центриране Бриан на далечната греда, а той с ефектен плонж заби кълбото в левия ъгъл на Амелия за крайното 1:1.

Така двата отбора записаха по две равенства до момента на "Емиратс Къп". 



Милан – Лион 1:1

1:0 Бориело 55’
1:1 Бриан 79’

Милан: Амелиа, Одо, Сократис, Бонера, Дзамброта, Щрасер, Зеедорф, Фламини, Меркел, Бориело, Верди (Гатузо, Антонини, Пато, Йепес, Берета)

Лион: Лорис, Гасама, Крис, Гоналон, Сисоко, Пянич, Бастош, Тулалан, Едерсон, Бриан, Гомис (Пиед, Ревейер, Лаказет (Новило), Тафер)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки