Панатинайкос удари Интер в Канада (видео)

Сисе бележи два за „детелините” за успеха с 3:2 над европейския клубен шампион

Панатинайкос удари Интер в Канада (видео)
Гръцкият шампион Панатинайкос победи с 3:2 европейският и италиански първенец Интер в контролна среща, играна на стадион „Роджърс Сентър” Торонто, Канада.
 
Две от попаденията за атиняните отбеляза френският нападател Джибрил Сисе. Себастиан Лето наниза третото попадение, докато Самуел Ето’о и Филип Кутиньо, с първия си гол за „нерадзурите” успяха да намалят единствено до 2:3.
 
Наставникът на Интер Рафа Бенитес бе взел решението да даде известна почивка на по-голяма част от титулярния си състав, като за началото на мача бе оставил на резервната скамейка играчи като Лусио, Майкон, Диего Милито и Тиаго Мота. Те все пак се появиха в игра, но за кратки отрязъци от време. Повече минути на терена прекараха Марко Матераци, Макдоналд Марига и Джоел Оби. Нападателят Марио Балотели не пътува с отбора за Канада, като остана в САЩ, позовавайки се на паспортни проблеми. Това в втора среща, която той пропуска от подготовката на Интер, като не взе и участие в приятелския двубой с Манчестър Сити преди няколко дни. Гръцкият шампион излезе в пълен състав срещу „нерадзурите”, а в игра до 62-ата минута бе и новото попълнение Сидни Гову.
Панатинайкос не създаде особено голям брой положения пред вратата на Интер, но въпреки това „детелините” бяха далеч по-опасният състав. Джибрил Сисе изведе гърците напред в 13-ата минута, възползвайки се от нелепа грешка на вратаря Паоло Орландони. Французинът реагира първи и успя да пусне топката покрай плонжиралия страж от вратарското поле за 1:0.
Камбиасо и Ето’о създадоха неприятности на Цорвас минути по-късно, но волето на полузащитника, не намери целта. С отлична индивидуална акция Сисе удвои преднината на Панатинайкос с 22-ата минута с неспасяем далечен удар от 25 метра.
 
Ето’о възстанови интригата в динамичния мач с гол в 32-ата минута. Оби и Марига си издействаха свободно място по лявото крило и последният центрира остро в наказателното поле, където камерунският нападател се възползва от възможността и намали разликата.
 
Себастиан Лето върна отново преднината от два гола за Панатинайкос три минути преди почивката. През втората част броят на головите положения не се трупаше със същото темпо, а в последните 15 минути на срещата Рафа Бенитес вкара почти всичките си титуляри в игра в опит да спаси мача. Филип Кутиньо отбеляза първия си гол за Интер пет минути преди края на редовното време, а в 89-ата Милито имаше отличен шанс да изравни. Майкон центрира към непокрития нападател, който се хвърли с глава напред към топката, но така и не успя да я насочи във вратата.
Последните си мачове от турнетата си в Северна Америка двата тима ще изиграят в петък, като Панатинайкос се изправя срещу другия милански гранд Милан, докато Интер играе с Далас.
 
Интер - Панатинайкос 2:3
0:1 Сисе 13’
0:2 Сисе 22’
1:2 Ето’о 32
1:3 Лето 42’
2:3 Кутиньо 85’
 
За Интер: Орландони, Санети (Наталино, Майкон), Кордоба, (Бираги, Самуел), Матераци (Бурдисо, Лусио), Киву (Мунтари), Обина (Биабиани), Марига (Станкович), Камбиасо (Кутиньо), Оби (Нванкво), Ето’о (Алибек, Сантон), Пандев (Мансини, Милито);
Треньор: Рафаел Бенитес;
 
За Панатинайкос: Цорвас, Винтра (Сеитаридис), Сариеги, Канте, Спирополос (Бйярсмайер), Шимао (Харалампос), Катсуранис (Карагунис), Гову (Маринос), Нинис (Димустос), Лето, Сисе (Петрололос);
Треньор: Никос Ниоплиас;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки