Лудогорец получи най-много пари за тв правата

Клубовете от елита одобриха схемата за разпределение на средствата от миналия сезон да остане в сила и за новия

Лудогорец получи най-много пари за тв правата

Шампионът "Лудогорец" получи най-голяма компенсация от разпределението на телевизионните права в А група, които бяха продадени преди година за 4.5 милиона лева на сезон на "ТВ7". Разградският отбор, който отново спечели титлата, ще получи около 500 хиляди лева от телевизионните права, тъй като завърши на първо място и в двата полусезона и игра мачовете си на осветление.

Телевизията е изплатила задълженията си по контракта, от който тече първата година, съобщи изпълнителният директор на компанията "Футбол про медиа" Атанас Караиванов пред "Дневник".

Клубовете одобриха схемата за разпределение на приходите от телевизионни права, която действаше и през миналия сезон. Тя предвижда 40% от приходите да се разпределят поравно между участващите отбори.

Тридесет процента се разпределят според класирането на полусезона, 15% от последния транш се разделят според класирането в края на сезона, а последните 15% си поделят шестте клуба, които играят мачове на осветление.

Според тази схема всеки от 14-те отбора в А група през миналия сезон е получил гарантирани 128 хиляди лева заради участието си в първенството. 

Шестте клуба, които играят мачове на осветление - Лудогорец, ЦСКА, Левски, Берое, Черноморец и Локомотив (Пд) получават по 112 500 лева като компенсация за разходите по това перо.

Вторият и третия в крайното класиране на А група ЦСКА и Литекс ще получат суми в порядъка на 480 хиляди лева. Левски, който завърши на пето място, трябва да вземе около 420 хиляди лева.

Най-малко би трябвало да е компенсацията за бургаския Нефтохимик - около 160 хиляди лева, а приблизително толкова са и парите за последния в крайното класиране Любимец. Завършилият на предпоследно място в двата полусезона Пирин (Гоце Делчев) ще получи 167 хиляди лева.

Отделно клубовете, участващи в турнира за Купата на България разпределят 400 хиляди лева, като носителят Лудогорец получава 50 хиляди лева, а финалистът Ботев (Пловдив) - 30 хиляди лева. Останалите се делят по схема между другите участници.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки