Ню Джързи Нетс може да не ползва Бруклин за новото си име

В най-скоро време баскетболният Ню Джързи Нетс трябва да обяви новото си име, с което ще се състезава в шампионата на НБА от сезон 2012

Ню Джързи Нетс може да не ползва Бруклин за новото си име

В най-скоро време баскетболният Ню Джързи Нетс трябва да обяви новото си име, с което ще се състезава в шампионата на НБА от сезон 2012.

 

Все още не е напълно ясно какво ще бъде новото име на тима и дали ще бъде подменен прякорът на състава. Ню Джързи ще се премести в Бруклин в края на 2012 г., където „Барклийс Сентър”  ще бъде новият дом на тима.
 
Жителите на Бруклин изразиха подкрепата си към тима, но не са съгласни Ню Джързи да сменя името си на Ню Йорк, какъвто е един от вариантите. Първоначалните планове на новия собственик Михаил Прохоров предполагаха названието да бъде сменено на Бруклин Нетс, след това се появиха и предположения за подмяна на цялото име.
 
Президентът на жилищния квартал Марти Марковиц обаче е твърдо против отборът да приема името на географския център Ню Йорк. „Не ме интересува какъв ще бъде прякорът, важното е отпред да стои името на Бруклин”.
 
Окончателното решение ще бъде взето след съгласуване между ръководството на отбора и мажоритарният собственик на баскетболната зала „Барклийс Сентър” Брус Ратнър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки