Филмът за Гунди в кината от 18 октомври

Вижте подробности

Филмът за Гунди в кината от 18 октомври

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, съобщават от екипа. Днес  бе представен официалният плакат и нови кадри от продукцията.

Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. Филмът разказва за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. Историята оживява, благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“. 

„Гунди – легенда за любовта“ се връща назад във времето, за да покаже България през 60-те и 70-те години, и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов-Гунди. От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. Когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.

Участват Пенко Господинов, в ролята на агент на Държавна сигурност, и Владимир Люцканов – в ролята на генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав са също Димитър Маринов – в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов – като треньора на „Левски“ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „Ботев – Пловдив“ Георги Генов. 

„Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола националният отбор се класира на световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на „Милан”, пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма“, разказват от екипа.

Както писа БТА, в главните роли са Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита). Участват още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля е и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.