Левски и Локомотив (Пд) показват новите си лица на „Герена“

Домакините очакват победа, Неделчо Матушев ще разчита на ентусиазма и характера на футболистите си

Левски и Локомотив (Пд) показват новите си лица на „Герена“

Новите Левски и Локомотив (Пд) откриват сезона в "А" група на „Герена“ в мач, в който фаворитът е ясен.

„Сините“ може да имаха много проблеми през последната година, но след завръщането на Георги Иванов се стабилизираха. Въпреки това, никой не си прави илюзии за титла или купа, но всички се целят в успешен старт на сезона. Локомотив вече е на феновете, които не са сигурни как точно ще го издържат, но това не ги спира да искат победата днес.

И двата състава ще са пълни с нови попълнения. В Левски Пепе Мурсия е пред дилема още от вратарския пост. Стефано Кунчев игра в последните проверки на „сините“ и за това е с лека преднина пред Кристиян Наумовски. който има само три тренировки с отбора. За място отдясно на защитата испанският спец ще трябва да избира между Радослав Димитров и Пламен Крумов, който е възстановен от контузията си и тренира на пълни обороти през седмицата. В центъра на защитата Борислав Стойчев и Аймен Белаид за първи път ще си партнират от първата минута. Отляво Веселин Минев няма конкуренция към момента. В средата на терена е най-големият проблем за Мурсия. Там капитанът Владимир Гаджев страдаше от контузия в последните 10 дни, която не му позволи да се подготвя наравно с останалите и най-вероятно това ще го остави на пейката. Неговото място ще бъде заето от Роман Прохазка, който ще си партнира със Стефан Велев. По крилата ще атакуват новите попълнения Мигел Бедоя и Луис Педро. Валери Домовчийски ще захранва с подавания адаша си в нападението Божинов.

Всички в Левски очакват победа, но в последните мачове между двата отбора на „сините“ хич не им е лесно. В комбинация с все още неопозналите се играчи това е предпоставка за мач, в който ще преобладават както грешките, така и головете.

В Локомотив (Пд) треньорът Неделчо Матушев ще разчита на ентусиазма и характера на футболистите си. Той ще заложи на познатото 4-2-3-1, в което атаката ще бъде водена от Бранимир Костадинов, пише „7 дни спорт“. От втора позиция ще атакува Благой Наков, а по крилата се очаква да нахлуват Александър Якимов и Дани Кики. На Станислав Маламов най-вероятно ще се наложи да играе като вътрешен халф в двойка с Богомил Дяков. Карето в защита ще оформят Ивайло Димитров, Ангел Грънчов, Диян Молдованов и Венелин Филипов, а на вратата ще застане Йордан Господинов.

Мачът стартира в 19:30 часа, като ще бъде излъчван пряко по ТВ7, а главен рефер е Таско Тасков.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки