Левски забуксува на старта срещу Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" направиха доста пропуски и накрая им се наложи да спасяват точката за 1:1 на "Герена" в дебюта на Пепе Мурсия

Левски забуксува на старта срещу Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски не успя да победи Локомотив (Пд) след 1:1 на „Герена” в първия кръг на новото първенство в А група. Новото попълнение на Локомотив Благой Наков изведе гостите напред в 76-ата минута, но само 4 по-късно Валери Домовчийски изравни след щастлив карамбол.

Така Пепе Мурсия дебютира в родния елит с равенство, а Неделчо Матушев се върна начело на „смърфовете” с престижна точка от „Георги Аспарухов”.

Испанският наставник на Левски заложи на шестима от 10-те нови сред титулярите, плюс завърналия се след година под наем Роман Прохазка.

Теренът на „Герена” бе мокър след дъжда по-рано през деня над София и това едва не изненада вратаря на гостите Йордан Господинов във втората минута при коварно тупнало центриране на Пламен Крумов, но стражът изби на сигурно с ръка в корнер.

Левски имаше предимство, но предимно изсипваше топката с центрирания в наказателно поле и улесняваше противника си.

Едно такова отбито центриране попадна в краката на Мигел Бедоя пред наказателното поле, а новото попълнение на Левски с техничен фалц прати малко покрай дясната сглобка в 25-ата минута.

Локомотив при една от редките си атаки можеше да поведе, но Крумов изпревари Якимов и изчисти добро центриране отдясно между синята защита и вратаря Наумовски.

Натискът на Левски се засили в края на първата част, но на три пъти „сините” изпуснаха изгодни положения.

Луис Педро получи вляво от Домовчийски, финтира рязко и стреля ниско към близката греда, но Господинов се разтегна и изби в корнер. Малко след това Пламен Крумов центрира меко, Домо с глава насочи към далечния ъгъл, но Йордан Господинов пак внимаваше и прояви рефлекс, за да изчисти в корнер пред погледа на Божинов.

Преди почивката Крумов даде още едно отлично центриране, Божинов извъртя умело тялото си, но от воле насочи покрай дясната греда на вратаря, който този път не мръдна.

В началото на втората част Домовчийски хубаво се освободи от пазача си, но шутира по земя леко встрани от близката греда. Пепе Мурсия се реши на рокада в 52-ата минута и пусна Владимир Гаджев на мястото на незабележимия Прохазка.

Поредно центриране позволи на Божинов да стреля с глава, но топката му дойде неудобно и от границата на вратарското поле той извади в аут.

Локомотив издебна своя момент и поведе 12 минути преди края. След образцова контра, топката бе пусната за Благой Наков, когото сините бяха оставили напълно сам пред наказателното поле, и той с мощен шут от 20-ина метра разстреля вратаря Кристиян Наумовски за 1:0.

Левски натисна и с голяма доза късмет изравни само 4 минути след като получи гол. Веселин Минев нахлу в наказателното поле, а при опита си да изчисти черно-бялата защита изведе Домовчийски зад себе си и там в мелето Домо успя да протегне крак и да прехвърли Господинов за 1:1.

В ситуацията при гола Валери Божинов получи разтежение и на негово място дебют за "сините" направи 17-годишният Божидар Краев.

Левски имаше 10 минути до края да вземе трите точки, но нямаше идея как да го направи, а Локомотив правеше всичко да удържи точката и го направи.

В следващия кръг Левски е символичен гост на ЦСКА в голямото дерби на българския футбол, а "смърфовете" приемат Славия на "Лаута".
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки