Световни лигльовци!

Пламен Константинов бързо трябва да намери лек за волейБолните фенове

Световни лигльовци!

България вече официално не е в елита на волейбол ната Световна лига. Отбоът, носещ най-много радост на феновете у нас, ще играе във втория ешалон догодина.

Изместени от Австралия - държава, в която само до преди няколко лета не знаеха топката дръжка има ли и волейболът яде ли се. За по-малко от два месеца родните дългучи успяха да сложат черно петно върху историята на волейбола ни, като с 11 загуби от 12 мача написаха най-срамната й страница.

А същият този отбор, с този треньор (Камило Плачи - б.а.), стана четвърти на олимпийските игри и остана в подножието на медалите на европейското. И нито оправдания, нито оставки могат да излекуват феновете, които с болка на сърцето гледаха как бият любимците им като чужди говеда.

А лигавщините в отбра нямаха край. Още след мачовете срещу Сърбия в София разпределителят Георги Братоев обяви, че не се чувства психически добре и ще пропусне гостуванията на Русия, САЩ и Сърбия. Брат му Валентин пък, от солидарност го последва. Впоследствие се разбра за конфликт между близнаците и треньора Плачи.

Но вината там е изцяло в италианеца. Статистикът от Спекиа така и не успя да намери правилния тон за комуникация със състезателите си. Неговото „ragazzi“ (от италиански - момчета) по време на почивките минаваше между ушите на волейболистите, като дори човек като Теодор Салпаров не успяваше да върне искрата на терена.

Така, ако миналата година за националите се казваше, че не са мъже, а герои, сега станаха световни лигльовци. Два месеца преди старта на мондиала в Полша те трябва да намерят лекарство за волейболните фенове, които им показаха червен картон по време на домакинските мачове срещу Русия, оставяйки „Арена Армец” полупразна.

Сега с Пламен Константинов начело търсенето на този лек изглежда по-лено. Защото Гибона знае как да направи от лигльовците мъже.


Никола Шентов, в-к „Меридиан мач

Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки