Антон Карачанаков включи на пета скорост "червената" доминация във Вечното дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Карачанаков вкара страхотен гол и асистира на Буш за 2:0, пета поредна победа за ЦСКА над Левски и "червените" са на върха в А група

Антон Карачанаков включи на пета скорост "червената" доминация във Вечното дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)
„Червената” доминация във Вечното дерби продължи и ЦСКА победи Левски за пети пореден път след 2:0 на „Васил Левски” във втория кръг на А група. Герой за „армейците” стана Антон Карачанаков, който вкара чудесно попадение от пряк свободен удар, а после асистира на Серджиу Буш за дебютното му попадение с екипа на ЦСКА.

И двата отбора завършиха с по 10 души след червени картони за Маркиньос (63) и Луис Педро (83), които глупаво си изкараха по два жълти картона.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!


Така ако не броим успеха с дузпи за купата миналия сезон, Левски няма победа над ЦСКА от 27 април 2013 година насам, когато „сините” биха с 2:1. Стойчо Младенов беше изгонен от скамейката за протести след червения картон на Маркиньос, но треньорът на ЦСКА постигна шеста поредна победа в съперничеството с отбора от „Герена”. Пепе Мурсия пък дебютира със загуба в голямото дерби.




Първите 45 минути пред около 8 500 души на „Васил Левски” не предложиха само две по-интересни положения за Левски и едно за ЦСКА в минутите точно преди почивката. Агитката на ЦСКА спази обещанието си да остави сектор „Г” празен след срама срещу Зимбру и цялата фенска маса на „червените” се скупчи в сектор „А”. Близостта между тях и агитката на Левски в сектор „Б” създаде напрежение преди мача и феновете се обстрелваха с факли и ракети, но полицията успя да овладее страстите.

На терена новото попълнение на ЦСКА Денис Причиненко още в 22-ата секунда се вряза с балтия в краката на Божинов отдясно на тъча. Гаджев центрира от прекия свободен удар и Аймен Белаид беше оставен сам пред вратата, но с глава прати покрай лявата греда.

Пламен Крумов се изяви с хубав солов рейд, но защитник изби ниското му подаване към вратарското поле. Стефано Кунчев сам създаде напрежение пред вратата на Левски с опасен дрибъл, но навреме успя да изчисти.

Луис Педро и Апостол Попов се захапаха здраво на фланга и холандецът изрита бранителя. Острите единоборства настървиха Педро и той създаде беше най-близо до гола преди почивката. Бившият играч на Ботев (Пд) пое на крилото, остро влезе към центъра и само отличният рефлекс на Дивиш му позволи с една ръка да извади от долния ляв ъгъл.

ЦСКА рядко атакуваше през първата част. При единственото чисто положение за „армейците” Неманя Милисавлевич изведе Карачанаков в коридор по земя, но последният сякаш се стресна, че е сам срещу вратаря и прати немощно по земя покрай Кунчев и вратата в аут.

Втората част по нищо не приличаше на първата, а основната заслуга беше на Антон Карачанаков, който блесна с гол и асистенция.

Маркиньос тръгна в индивидуален рейд и беше спънат от Прохазка вляво пред наказателното поле. Зад топката застана Антон Карачанаков, който насочи отлично към сглобката в близкия ъгъл, Кунчев се намеси лошо и топката влетя в мрежата за 1:0, а сектор „А” изригна в дива радост.

Към терена полетяха факли и бомбички, а играта беше спряна за няколко минути, защото тревата на терена пред сектора пламна.

Намесата на стюарди и пожарна вкараха нещата в ред и мачът бе подновен с ново положение пред вратата на Левски. Карачанаков нахлу отляво и сервира за Серджиу Буш, който от 2-3 метра направи страхотен пропуск и някак засече в аут.

В минутите след гола Левски беше в нокдаун и защитата сякаш я нямаше. Това позволи на ЦСКА много бързо да вкара второ попадение. Карачанаков се подигра с Пламен Крумов, който със шпагат излетя далеч от топката, авторът на първия гол за ЦСКА центрира меко, Белаид остана под топката, а Серджиу Буш с глава вкара първия си гол за „червените” и направи 2:0.

Така ЦСКА на практика реши мача в рамките на само 4 минути, а петата поредна загуба за Левски във Вечното дерби вече изглеждаше неизбежна.

След час игра Маркиньос успя с глава да стреля между трима защитници при центриране на Милисавлеич отдясно, ала не му стигна точност.

Левски получи лъч надежда в 63-ата минута, когато реферът Георги Йорданов показа втори жълт картон на Маркиньос за нарушение срещу Пламен Крумов и ЦСКА остана с 10 души на терена. Заради бурните си протести при тази ситуация, Стойчо Младенов също беше изгонен от скамейката.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!

Дори с човек повече „сините” не знаеха как да стигнат до гол и разчитаха на безкрайни центрирания от двете крила, които по традиция бяха обирани или от високите Тунчев и Причиненко, или от вратаря Якуб Дивиш.

Пепе Мурсия пусна Антон Огнянов и Стефан Велев, но безсилието в синьо се превърна в червен картон за Луис Педро в 83-ата минута. Холандецът посегна с бутоните към краката на Сънди, който вече се бе освободил от топката, и Георги Йорданов изгони Педро с втори жълт картон.

ЦСКА се прибра в защита и въпреки 7-те добавени минути не допусна нищо по-опасно пред своята врата в края на мача.

ЦСКА е единственият отбор с две победи след първите два кръга и води в таблицата с 6 точки. Със своята една точка Левски остава на девета позиция и може да падне още по-надолу след последния мач от кръга между Локо (Сф) и Литекс.

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 -1 ЦСКА 2 2 0 0 3:0 3 6
2 1 Славия 2 1 1 0 5:2 3 4
3 1 Ботев Пд 2 1 1 0 2:1 1 4
4 -1 Марек 2 1 0 1 3:5 -2 3
5 1 Хасково 2 1 0 1 2:2 0 3
6 1 Черно Море 2 0 2 0 1:1 0 2
7 0 Берое 2 0 2 0 2:2 0 2
8 1 Локо Пд 2 0 2 0 2:2 0 2
9 0 Лудогорец 2 0 1 1 0:1 -1 1
10 1 Левски 2 0 1 1 1:3 -2 1
11 1 Локо Сф 1 0 0 1 0:1 -1 0
11 1 Литекс 1 0 0 1 0:1 -1 0


 
Официално: Ясна е програмата до края на сезона

Вижте кога ще се играят оставащите мачове от Първа и Втора лига, както и финалът за Купата

Чочев: Чакат ни трудни мачове с ЦСКА и Ботев

„Нормално е да не съм щастлив и да не съм доволен, когато не играя много“

Лудогорец ще довършва започнатото срещу Хебър

Разградчани излизат за протоколен мач в реванша от 1/2-финалите за Купата

БФС ще дебне за уредени мачове в плейофите

Преди последните срещи от родния елит клубовете, а и съдиите са били предупредени за възможно "черно тото"

Стамен Белчев: Сами попаднахме в капана

Имаха добър вратар, който спаси всичко, обяви треньорът на ЦСКА

Керкез: С такива мачове нивото на българския футбол ще се вдигне

Треньорът на Ботев емоционален след триумфа

ЦСКА назначава скаут на ОФИ Крит

Вижте подробности

Коренна промяна в Хебър през лятото

Вижте подробности

Слух в Благоевград: Гриша Ганчев инвестира в Пирин

Бизнесменът ще продължи да помага и на Литекс

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки