Сензациите в пресата: Кой лъже - Томов или Стойчо Младенов?

Лудогорец в битка с Брюж за Тони Силва, Гонзо глоби Белаид за хамалски футбол, Ботев стиска палци на Лудогорец за ШЛ

Сензациите в пресата: Кой лъже - Томов или Стойчо Младенов?
Сензациите в родната спортна преса на 16 август, събота, 2014 година:

Меридиан мач: Лудогорец в битка с Брюж за Тони Силва

Крилото на ЦСКА Тони Силва отново е обект на засилен интерес от страна на други клубове. Португалецът е попаднал в плановете на Брюж, руски клуб и Лудогорец.

От „Армията" са му заковали цена от 1.5 млн. евро, която Брюж след дълги преговори са готови да платят. Белгийци­те настояват сделка­та да стане до края на трансферния прозо­рец 31 август. След отстраняването на Йерун Луму и от ща­ба на Лудогорец са погледнали към пор­тугалския талант.

То­ни Силва натрупа опит в родната „А" група, а и от престоя си в Ливърпул има самочувствие за го­леми битки. Шефове­те на разградчани из­чакват евентуално класиране в групите на Шампионската ли­га. Тогава те ще надцакват за Тони Сил­ва.

Руски клуб също е готов да плати за правата на португал­ското крило на ЦСКА. Силва е смя­тан за перспективен играч, от който след време може да бъдат изкарани милиони.
 
Треньорът на Брюж Мишел Прюдом ха­ресва страшно много крилото на „червени­те". Той има преки впечатления от Тони Силва, след като два­та тима се срещнаха в контрола това лято. Португалецът вкара два гола и бе с основ­на заслуга за победа­та на ЦСКА с 3:2. Първоначалната оферта от 650 000 ев­ро бе категорично от­хвърлена от Алексан­дър Томов. След кра­тък застой от Брюж отново са изпратили конкретно предложе­ние за правата на Тони Силва. От „Арми­ята" обмислят сери­озно предложението. С парите от евентуа­лен трансфер на своя­та звезда в Белгия, от ЦСКА ще си гаранти­рат спокойствие поне до края на първенст­вото.

Стойчо Младе­нов намери и други перспективни млади играчи в лицето на Серджиу Буш и Платини, които след време също може да донесат солидни приходи. Не трябва да бъдат подценява­ни в това отноше­ние Иван Маркович и Антон Карачанаков.

Още през следващата седмица се очаква развитие по трансфера. Не е изк­лючено към Тони Силва да постъпят и още оферти. Запит­вания за крилото на ЦСКА има от пове­чето водещи първен­ства в Европа.

Меридиан мач: Глобиха Белаид за хамалски футбол

Мениджърът на Левски Георги Ива­нов явно е готов на всичко, за да вдиг­не отбора на крака. Гонзо посече със жестока глоба един от основните футбо­листи на тима Аймен Белаид.

Тунизиецът е санкцио­ниран с 2000 евро заради хамалска игра по време на мача с Берое в Стара Загора. Гон­зо е бил бесен, след като защитни­кът не спазил так­тическите му указа­ния и ритал безог­ледно топката нап­ред през второто полувреме на мача. Георги Иванов ис­кал „сините" да из­насят кълбото през крайните защитни­ци или вътрешните халфове и само в краен случаи да се търсят нападатели­те с дълги топки от отбраната.

Присъс­твали на резервна­та скамейка на Левски разкриха пред „Меридиан Мач", че Гонзо е побеснял от дейс­твията на Белаид още по време на самия мач. Той ня­колко пъти обяс­нил на тунизиеца от тъчлинията да не рита топката напред. След като това не сработи­ло, за да е сигу­рен, че Аймен е разбрал забележ­ката, Гонзо пратил негов съотборник да му каже да спазва стриктно тактическите ука­зания. И това обаче не помогнало и в крайна сметка Левски загуби в Стара Загора с 1:2 в поредния дебют на Георги Иванов.

Тема спорт: Александър Томов влезе в противоречие с Младенов

Председателят на НС на ЦСКА Александър Томов влезе в сериозно проти­воречие със Стойчо Младенов по повод разходите по лятна­та селекция на отбора.

Силна­та фигура на "Армията" обяви на пресконференцията в чет­въртък следното: "Ако някой ви казва, че селекцията не струва пари, то много се бър­ка. Напротив - коства ни средства".

Любопитното е, че само няколко дни по-рано в интер­вю за 'Труд" старши треньо­рът Стойчо Младенов заяви, че "селекцията струва 0 ле­ва".

Така двамата влизат в противоречие помежду си, което не се случва за първи път. Много често Младенов и някой от шефовете говорят съвсем различни неща. Стой­чо например твърди, че ще се взимат нови, а Тодоров казва - "край на селекцията”.

Според Младенов новите играчи не струват нищо на ЦСКА, но Томов е на противо­положното мнение. И глав­ният акционер сякаш е по-близо до истината - за попълненията не се плаща трансферна сума на други клубове, но за част от тях има разходи по техни­те агенти.
 
Тема спорт: Ботев чака сериозна сума от Лудогорец при влизане в ШЛ

Ботев Пд стиска палци Лудогорец да влезе в групи­те на Шампионската лига. Причината е, че участието на зелените в следващата фаза на най-комерсиалния турнир ще вкара в касата на пловдивчани сериозна су­ма.

Това ще стане, тъй ка- то в договорите на трансферираните при шампио­ните Абел Анисе и Хамза Юнес има допълнителни клаузи за различни бонуси. По сделките и за двамата клубовете са предвидили в споразумението си сума, която трябва да бъде изпла­тени, ако Лудогорец играе в групите на ШЛ.

Анисе и Хамза пре­минаха в Разград за обща су­ма от порядъка на 1 милион евро. С различните видове бонуси обаче тя може да на­расне съществено.
 
Канарчетата вече си га­рантираха част от бонусите, тъй като в договора на мадагаскареца има клауза за участие и в групите на Лига Европа, което Лудогорец ве­че си осигури.
 
Тема спорт: Херо без договор, няма да е на трибуните утре

Бъдещият треньор на Лев­ски Димитър Димитров няма да бъде на трибуните по вре­ме на мача с Ботев Пловдив. Двубоят ще се играе при зак­рити врати и на него се допу­скат само длъжностни лица и такива от един от двата клу­ба. Херо пък все още не е под­писал контракт със сините и заради това няма да бъде на „Герена" утре.

Бургазлията изгледа на жи­во загубата от Берое с 1:2, след което се нави да поеме сините, но от Нова година. Причината е, че иска да започне на чисто - да си проведе подготовка и сам да селекти­ра отбора.

Въпреки това Димитров вече прати свой доверен чо­век в Левски - Петър Колев. Асистентът му от престои­те в Черноморец Бургас и арабския Ал Кадисия влезе в щаба на Георги Иванов и вече е помощник-треньор. Именно Колев ще трябва да започне да налага възгледите на Херо в тренировъчния процес, както и да прокарва тактическите му виждания за даден съпер­ник.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки