Ботев (Вр) разби Спартак (Вн) с 5:0 и оглави класирането на „Б” група

Врачанският „Ботев” разби с 5:0 „Спартак” /Варна/ и оглави временното класиране в „Б” футболна група след 3-ия кръг.

Ботев (Вр) разби Спартак (Вн) с 5:0 и оглави класирането на „Б” група
Врачанският „Ботев” разби с 5:0 „Спартак” /Варна/ и оглави временното класиране в „Б” футболна група след 3-ия кръг. Тимът, воден от Викторио Павлов, не пожали съставения от юноши тим на „соколите”, а любопитна подробност е, че и петте попадения в срещата бяха отбелязани с глава. Над всички се отличи централният нападател Румен Рангелов, който реализира хеттрик.
 
Интригата на терена се запази до края на първото полувреме, когато Рангелов разпечати вратата на „соколите” с глава след центриране от ъглов удар. Преди това пред вратата на варненци приличаше на стрелбище, а нападателите на „Ботев” пропуснаха куп положения за откриване на резултата. Невероятни пропуски направиха Жак Коен, Александър Димитров, Калоян Цветков и Павел Петков. Най-фрапантното положение стана в 20-та мин., когато от 3 метра Жак Коен нацели напречната греда, а добавката на капитана Цветомир Валериев /който посрещна с победа 31-ия си рожден ден/ беше отбита с глава в корнер.


След почивката пред вратата на Константинос Хавалес стана още по-напечено, а ударите към стража на гостите не спираха. Стоичков и Валериев с глава не успяха да удвоят преднината, но това стори в 51-та мин. Рангелов, който отново с глава вкара за 2:0. Малко по-късно Рангелов беше изведен сам срещу вратаря, но би в аут. Късметът покри гостите и при удар на Симеон Иванов с глава в 54-та мин., но неизбежното се случи в 59-та мин., когато картотекираният в петък нападател Владо Иванов ознаменува с попадение завръщането си в „Ботев”. В 68-та мин. Валериев изведе Рангелов сам срещу Хавалес, но нападателят, вместо да бие, реши да прехвърля и топката мина над вратата. Секунди по-късно пробив на Петков отдясно завърши с шут в напречната греда. Калоян Цветков вкара четвъртия гол за врачани в 78-та мин., когато с глава реализира след центриране на Руслан Куанг. Още в следващата атака Рангелов оформи хетрика си след ново перфектно подаване по фланга на Куанг за крайното 5:0. 

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки