Анчелоти призна: Ди Мария иска да напусне

"Ситуацията с Кедира е по-различна - той не е искал да напуска", добави италианският специалистч

Анчелоти призна: Ди Мария иска да напусне
Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти призна, че Анхел Ди Мария е поискал да напусне "белия балет". Аржентинското крило загуби титулярното си място след пристигането на Хамес Родригес и Тони Кроос.

Ди Мария цяло лято бе свързван с трансфер далеч от "Бернабеу", като най-спряганите отбори за подписа му бяха Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен.

"Играчът поиска да напусне през лятото. Той отказа офертата ни да остане в Мадрид, така че ще търсим решение. Ще решим казуса "Ди Мария" преди края на трансферния прозорец, но засега той остава играч на Реал", сподели Карло Анчелоти.

"Не е вярно, че не можем да постигнем споразумение. Ако Ди Мария не намери добър вариант да продължи кариерата си, той ще остане тук. Няма никакъв проблем в това".

Татко Карло обаче не разкри дали аржентинецът ще попадне сред стартовите 11 в реванша за Суперкупата на Испания. Първият двубой между градските съперници Реал и Атлетико на "Бернабеу" завърши наравно 1:1.

"Ди Мария, както всички останали футболисти, може да започне като титуляр в реванша за Суперкупата срещу Атлетико", каза Анчелоти.

26-годишният Ди Мария пристигна в Мадрид през лятото на 2010 година, като има договор с Реал до 2018-а. Аржентинецът е оценяван на около 60 милиона евро.

Наставникът на Реал не отрече и за спекулациите около друг играч на "кралете". Сами Кедира също е свързван с трансфер още това лято, като кандидати за подписа му са Арсенал, Челси и Байерн (Мюнхен).

"Ситуацията с Кедира е различна от тази с Ди Мария. Той /Кедира - бел.ред./ има само още една година от договора си, а и наскоро се завърна от сериозна контузия. Ще видим какво ще стане, но той не е искал да напуска", допълни италианският специалист. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки