Емил Костадинов: Ако аз съм проблемът за представянето на ЦСКА, готов съм да си тръгна

"Има голям шанс от пролетта да се върнем на "Армията", обяви Коща

Емил Костадинов: Ако аз съм проблемът за представянето на ЦСКА, готов съм да си тръгна
Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов даде обширно интервю, в което говори за кризисната ситуация при червените и националния отбор.
 
Г-н Костадинов, бяхте с националния отбор в Истанбул, какво си казахте с Матеус, с когото играхте заедно в Байерн Мюнхен?
- Поговорихме доста време. Най-вече коментирахме състоянието на националния отбор и българския футбол като цяло. Матеус иска всеки футболист, който попада в списъка му, да се раздава да последно. Иска да се подобри организацията на игра и дисциплината както в отбора, така и на терена.
 
За Валери Божинов говорихте ли?
- На този етап Матеус не е доволен от неговата форма и затова не го повика за мачовете с Уелс и Саудитска Арабия. Оттук   нататък всичко зависи от самия Божинов.
 
Защо Черна гора може да направи 0:0 на "Уембли", а ние падаме с 0:4. Това ли е разликата между реалния и     правилния футбол?
- Всеки мач е различен, не могат да се правят такива сравнения. Черна гора направи 0:0 на „Уембли", но освен   това победи България, Швейцария и Уелс, което показва, че този отбор е в подем. Все още имаме шансове да се класираме на второ място в групата. Всичко си зависи от нас.
 
Докога ЦСКА ще има само един представител в националния отбор. Това е срам за клуба?
- Допреди известно време нямахме нито един. Виданов си заслужи мястото в отбора, защото и срещу Уелс, и срещу Саудитска Арабия се представи добре.
 
Какво става с бразилския полузащитник Даниел Сакраменто, кога го чакате да пристигне в София.
- Нямам представа къде е. Известно ми е, че има някакви проблеми, но не знам точно какви. Не е най-важното дали Сакраменто ще дойде и кога ще дойде, а ЦСКА да започне да побеждава. Очакваме го да дойде, но не знам точно кога.
 
Давал ли е Гьоре Йовановски списък за зимна селекция. Коментирали ли сте изобщо кои играчи трябва да привлечете на полусезона?
- Не, нито е давал списък, нито е коментирано кои играчи трябва да привлечем. В медиите често излизат пълни измислици и хората им вярват.
 
Кога ЦСКА ще се върне на "Армията"?
- Да се надяваме от пролетния полусезон. Трябва да се случат няколко неща, за да стане това, и най-вече да изпълним препоръките, които имаме от съответните институции. Трябва да спазим предписанията и ще се завърнем на "Армията".
 
Докъде стигна ремонтът на Панчарево. Кога ЦСКА ще тренира на базата си?
- Имаме уверението, че най-късно в началото на ноември
ще можем да използваме базата в Панчарево, където ще тренират първият отбор и някои от юношеските формации.
 
Има ли бъдеще Райс М’Боли в ЦСКА?
- Да се надяваме, че има. Той е вратар, който ще се радвам да играе дългосрочно в ЦСКА, но всичко зависи от преговорите между собствениците на двата клуба.
 
Защо ръководството на ЦСКА почти не взима мерки срещу корупцията в школата на клуба и връзкарството? Стига с тази мутренщина, толерираща децата на нахални и заможни родители...
- Не мисля, че не взимаме мерки. Напротив, взеха се доста такива и корупцията лека-полека започва да се изкоренява. Има лека съпротива, но и тя ще бъде овладяна. Вследствие на нечисти действия отборите ни в школата са на това ниво като резултати.
 
Нормално ли е треньори и шефове в школата да излизат с майки на футболисти?
- Най-важното е да няма странични и задкулисни прийоми в работата на треньорите, а не кой с кого излиза.
 
Докога ЦСКА ще губи в групите на Лига Европа? Вече имате 7 поредни поражения. Все падате и все сте доволни. На какво прилича това? Вече нямате оправдания. Контузените играчи останаха само двама, сега не ви остана с какво да се оправдавате?
- Аз никога не съм казвал, че съм доволен от загуба. Отборът трябва да показва друго лице и да започне да побеждава, защото не е нормално да губим толкова мачове. Който говори, че е доволен от загуба или равен мач, значи не знае какво е ЦСКА и не става за този клуб.
 
Какви са целите пред ЦСКА до края на сезона?
- Поне една победа в групите на Лига Европа, после идва Купата на България, която трябва да спечелим, и накрая приключва първенството, където ще се борим до последно.
 
За какво ще се борите?
- Искам да се борим за първото място, но за да стане това, трябва да започнем да играем по-добър футбол.
 
Фенове на ЦСКА поставиха три условия към шефовете, за да се върнат на стадиона. Едно от тях е вие да бъдете освободен от клуба. Голяма част от привържениците на червените отчитат като крайно неуспешни вашите периоди на управление в ЦСКА. Как приемате тези призиви?
- Това го пише в един сайт - Спортал. Не е нормално една агенция да излъчва мачовете на ЦСКА на живо, без да пита никого. Как така ще предават мачовете ни без разрешение. Къде го има това. Не знам това нещо да е излязло в официален сайт на феновете, където да се иска моето отстраняване от управлението на клуба, фактът, че този материал не е подписан от нито една фракция и излиза само в Спортал, подсказва за какво става въпрос. Не е нормално, без да питаш, да си даваш мачове на живо на ЦСКА. Защо не предаваха на живо, да речем, мача България - Саудитска Арабия. Ако излезе такова нещо в официален сайт на феновете, ще си помисля дали да напусна. Ако смятат, че аз съм виновен, няма проблем да си тръгна. Аз съм в ЦСКА да помагам и клубът да побеждава.
 
Собствениците на ЦСКА сами ли си взимат решенията, вас ли слушат, или се влияят от други хора?
- Зависи за какво.
 
За футболните дела?

- Когато ми искат мнението, аз си го казвам и мисля, че те се вслушват в него. Понякога имаме разминавания, но това е нормално. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки