Дерменджиев след празненствата: За мен това е абсолютен героизъм

"Начинът ни на игра е едновременно атрактивен и печеливш"

Дерменджиев след празненствата: За мен това е абсолютен героизъм

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев разкри повече подробности за това как разградчани са успели да влязат в групите на Шампионска лига само няколко часа след паметната победа над Стяуа след изпълнения на дузпи. Наставникът отдаде дължимото на бившия старши треньор Ивайло Петев, при когото "орлите" направиха огромен скок от "Б" група до върха на елита.

"Още с Ивайло преди години така подбирахме играчите, че те да имат стил и характер. Всеки нов състезател след това пък беше така селектиран, че да се запазят характерът и стилът на тима. Важно беше те да могат да премахнат своето его и да играят в името на отбора и в полза на колективната игра. Става дума за манталитет и интелектуално ниво. Начинът ни на игра е едновременно атрактивен и печеливш. Искам това да се запази и занапред", заяви Дерменджиев пред БНТ1.

"Спах съвсем малко, но всичко това си заслужава. Емоцията е прекалено голяма. Всички бяхме заедно и празнувахме, защото ние сме един добър колектив и всичко правим заедно", добави треньорът и се върна към инфарктния сблъсък срещу Стяуа, завършил с дузпи.

"Това беше един труден, гросмайсторски мач, в който трябваше да се играе разумно и внимателно. Ние го направихме, въпреки че бяхме спрени по определени начини. В продължение на 60-70 минути доминирахме на терена и още в редовното време трябваше да спечелим", каза още Дерменджиев и повтори разказа си за това как героят Козмин Моци често е бил заставал на вратата по време на тренировки, за да пази дузпи.

"След срещата му казах "ти ме обърка, вече не знам на какъв пост да те слагам". За мен това е абсолютен героизъм. И всичко това не е случайно, Козмин има нюх", допълни треньорът.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки