Челси превзе лесно „Лужники” – 2:0 (видео)

"Сините" еднолично начело в група "F"

Челси превзе лесно „Лужники” – 2:0 (видео)

Английският шампион Челси постигна важна победа в група „F” на Шампионската лига, след като се наложи с 2:0 над тима на Спартак (Москва). Срещата се игра на стадион „Лужники” в руската столица пред около 80 хиляди зрители, който обаче крайна сметка си тръгнаха с наведени глави. Иначе Жирко откри в 23-ата минута, а Анелка оформи крайното 2:0 в 43-ата.

Двубоят започна с добра възможност за Челси, след като в 5-та минута Калу опита късмета си, но топката излезе в аут. 5 минути по-късно пред домакините се откри страхотен шанс за гол. Тогава Паршивлюк центрира отдясно, кълбото се отклони в Ашли Коул и стигна до непокрития Дмитри Комбаров, който шутира силно с левия крак, ала над напречната греда.

Последваха няколко добри минути за гостите и неточни изстрели на Малуда и Есиен, а за спартаковци неточен шут отправи Уелитон. Така се стигна до 23-ата минута, когато Микел опита да изведе Анелка, Сухи изби с глава, но Жирков достигна пръв до топката и с мощно воле с левия крак я заби под гредата на Дикан – 1:0.

По-добрата игра на лондончани продължи и след това попадение и в 32-ата минута Анелка овладя на границата на наказателното поле, ударът му не намери очертанията на вратата.

Така дойде 43-ата минута, когато Челси успя да удвои преднината си, след като Есиен изведе Анелка на добра позиция, французинът преодоля Паршивлюк и прати кълбото в далечния ъгъл за 2:0.

Втората част започна със силен домакински натиск и изстрели от далечна дистанция на Ари, МакГийди и Уелитон, които обаче не успяха да поразят целта.В 60-ата минута Комбаров също отправи опасен удар към Чех, но стражът на „сините” спаси.

Отборът на Челси приемаше спокойно играта в своята половина и чакаше възможностите си на контраатаки. В 70-ата минута Иванович отправи неточен удар към Диган, а 180 секунди по-късно примерът му бе последван и от Есиен.

До края на двубоя московчани продължиха да търсят поне почетното попадение и бяха близо до него в 80-ата минута, когато Ари стреля опасно към Чех, но чехът отново бе на висота. Двубоят завърши с хубав шут на Анри в очертанията на вратата на Спартак и стабилна намеса на Диган.

След тази победа Челси ендолично оглави класирането в група „F” с пълен актив от 9 точки. Втори е тимът на Спартак с 6 спечелени точки.

Спартак (Москва) – Челси 0:2

0:1 Жирков 23’
0:2 Анелка 43’

Състави:

Спартак: Дикан, Шешнуков, Ибсон, Ари (Ананидзе 83'), Уелитон, Паршивклюк, Макеев, Сухи, Пареха, МакГийди, Комбаров

Челси: Чех, Иванович, Тери, Ферейра, Коул (Ван Аанхолт 87'), Есиен, Микел, Малуда (Какута 82'), Жирков, Калу (Макърхън 74'), Анелка

Жълти картони: Сухи (Спартак); Жирков (Челси)

Стадион: „Лужники”, Москва

Рефер: Карлос Веласко Карбальо, Исп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки