Клуж се би сам на "Алианц Арена" (видео)

Румънците си отбелязаха два автогола

Клуж се би сам на "Алианц Арена" (видео)
Отборът на Байерн Мюнхен продължи перфектното си представяне в своята група „Е” на Шампионската лига и победи гостуващия на „Алианц Арена” в Мюнхен тим на Клуж (Напока) с 3:2. Румънския отбор поведе в резултата чрез Каду, но няколко минути по-късно пак той си отбеляза автогол за 1:1. Пет минути след това баварците поведоха с втори автогол на румънския тим, след което поеха контрола на мача и постигнаха резонна победа. В другия сблъсък от групата Базел изненада Рома насред Рим и победи с 3:1 като гост.
 
Двубоят между тима от Мюнхен и Клуж започна с лек домакински натиск на Байерн. В 12–ата минута Швайнщайгер фаулира Де Зерби пред наказателното поле на Бут. Последва центриране, но баварците се справиха лесно с положението.
 
В 18-ата минута Мартин Аткинсън показа първият жълт картон в срещата. Получи го Дика от румънския тим за грубо нарушение срещу Швайнщайгер. Две минути по-късно Бадщубер стреля към вратата на гостите, но Станчую спаси без проблеми.
 
Швайнщайгер показа висока активност в центъра на терена, след като се завърна в титулярния състав на немския тим в мача от Бундеслигата миналата седмица срещу Хановер 96, завършил с класическа победа с 3:0 за баварците.
 
Отборът на Клуж погледна по-смело към вратата на Байерн чак след средата на първото полувреме. Макар и обратно на логиката в 28-ата минута капитанът на румънците Каду откри резултата в полза на гостите. Голът падна след центриране на Роберто де Зерби от фаул на около 35 метра от немската врата. Каду отклони топката с глава към близката на Бут греда, за да зарадва с попадение съотборниците си.
 
За щастие на германците в 32–ата минута Клуж си отбелязаха автогол. След като вкара на Байерн, голмайсторът Каду не можа да реагира навреме след центриране на Тони Кроос и отклони топката в собствената си врата.
 
Така в 37-ата минута топката стигна отново до Алтънтоп и след удара му тя излезе в корнер. След центрирането от корнера Байерн вече водеше. Попадението отново беше автогол. Кристиан Панин се забави при центрираната топка от Томас Мюлер и вкара в полза на „баварците”.
 
В 40-ата минута след шут на Гомес отклонената от румънски защитник топка стигна до Отл, но той стреля в аут. Отборът от Мюнхен взе мача под своя контрол, което личеше и от статистиката – 65% владение на топката в полза на немския колос.
 
Секунди преди края на полувремето Траоре излезе сам срещу Бут след чудесна контраатака, но ударът му срещна лявата греда на вратата. Така резултатът се запази на полувремето – 2:1 в полза на Байерн.
 
Втората част на мача, игран на „Алианц Арена”, започна с опит на момчетата на Сорин Карту да натиснат баварците. Те започнаха да задържат повече топката и в 48-ата минута дълго подаване към Кулио премина през защитата на германците, но Бут излезе и улови.
 
Три минути по-късно Алтънтоп спечели корнер за своя тим. Бадщубер центрира, но румънците изчистиха лесно. В 60-та минута Байерн получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 25 метра от румънската врата. Бадщубер стреля, но Станчую изчисти в корнер, от който не последва нищо опасно.
 
В 77-ата минута Байерн вкара трети гол. Тони Кроос отправи хубав удар, който беше спасен от Станчую, но топката отиде при Марио Гомес, който не сбърка – 3:1 за баварците.
 
Десет минути по-късно след центриране отдясно на румънците и колективна грешка в немската защита, Кулио намали за 3:2. От петте отбелязани попадения Байерн вкараха само едно, всички останали бяха дело на футболистите на Сорин Карту.
 
До края на срещата Клуж се опита да окаже натиск и да изравни резултата, но силите на играчите на Карту не стигнаха за промяна в резултата. След победата Байерн са едноличен лидер в група „Е” с три победи, докато отборът от Румъния остава с три точки – колкото имат Рома и Базел.

 
Байерн (Мюнхен) – Клуж (Напока) 3:2
 
0:1 Каду 28’
1:1 Каду (автогол) 32’
2:1 Панин (автогол) 37’
3:1 Гомес 77’
3:2 Кулио 86’
 
Състави:
 
Байерн: Бут, Лам, Тимосчук, Бадщубер, Пранич, Отл, Швайнщайгер (Браафхайд 79’), Алтинтоп, Кроос, Мюлер, Гомес
 
Клуж: Станчиою, Панин, Каду, Пиколо, Рада, Бастос (Хора 56’) , Кивуву, Дика, Кулио, Де Зерби, Траоре (Биеланович 75’)
 
Жълти картони: Дика (Клуж), Панин (Клуж), Швайнщайгер (Байерн), Пранич (Байерн)
 
Стадион: „Алианц Арена”, Мюнхен
 

Рефер: Мартин Аткинсън, Анг 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки