Марек с амбиции да се върне на футболната карта

Скоро можем да станем свидетели на нов прецедент – два отбора с името „Марек”, да се подвизават в Югозападната „В” група

Марек с амбиции да се върне на футболната карта

Доскоро елитният тим на Марек, който вече се състезава в четвъртата ни футболна дивизия зона „Рила” под името „ОФК Марек 2010” има амбиции още този сезон да се върне на футболната карта и да се класира в Югозападната „В” група, съобщиха от клуба пред кореспондент на Novsport.com.

След осем изиграни кръг футболистите на Иво Паргов са първи в групата в 22 точки, като в последния мач на стадион „Бончук” разбиха с 6:1 тимът на Ботев 2009 (Джерман). Старшата възраст на клуба, която се води от Анжело Кючуков, също е на първо място.

Емблематичният за Дупница футболист Анжело Кючуков заяви, че отборът на всяка цена ще играе от следващия сезон във „В” група и обеща да бъдат спечелени баражите, даващи право на промоция в третия ни футболен ешелон. Тогава обаче Общината, която издържа клуба, ще трябва да помисли и за някакви месечни възнаграждения на футболистите, иначе ще е много трудно да бъдат задържани в отбора.

От миналия сезон, когато отборът играеше още в Западната „Б” група, в тима останаха да играят трима играчи - Захари Кръстев, Владимир Шопов и Атанас Лазаров. Останалите си уредиха трансфери в Спортист (Своге), Септември (Симитли), Черноморец (Балчик) и Ботев (Криводол).

Бившият президент на клуба Йордан Андреев пък заяви, че в момента си почива и му е много добре от това, че повече не дава пари за футбола и не го псуват. Според него обаче това не е истинският Марек, а на Общината, и недоумява защо са го кръстили така.

По думите му ПФК Марек АД продължава да съществува и не изключено скоро, след като той си почине, отново да реши да възстанови футболния отбор.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки