Сьомин носи успех на Вашинтон в Торонто

Александър Сьомин изравни в края на редовното време, а след това реализира решаващата дузпа при победата на Вашингтон над Торонто с 5:4 като гост

Сьомин носи успех на Вашинтон в Торонто

Александър Сьомин изравни в края на редовното време, а след това реализира решаващата дузпа при победата на Вашингтон над Торонто с 5:4 като гост. С успеха столичани се изравниха на върха на класирането в Източната конференция с Тампа Бей.

Детройт надделя с 2:1 като гост на Калгари и се изкачи на първо място в Централната дивизия. Марк Джордано изведе канадците напред при числен превес в първата част, но Майк Модано и Джъстин Абделкадер донесоха обрата и петата победа в последните шест мача за носителите на купа "Стенли" от 2008 година.

Новобранецът Брадли Милс отбеляза първия си гол в НХЛ, а Ню Джърси се наложи с 5:3 над шампиона Чикаго като гост и се измъкна от дъното на Източната конференция.

Бранителят Ед Джовановски записа първи хеттрик в 15-годишната си кариера в НХЛ при успеха на Финикс над Нешвил с 4:3.

Вратарят Иля Бризгалов отрази 28 шайби за успеха. Луи Ериксон се разписа два пъти, а Далас отнесе шампиона от 2009 година Питсбърг с 5:2. Стефан Робидас и Брад Ричардс се отличиха с по гол и асистенция за победата.

Тим Томас спаси 33 удара, а Бостън се наложи над домакина Бъфало с 5:2. Брад Марчънд и Майкъл Райдър записаха по попадение и асистенция за гостите. Бостън пък спечели пета поредна победа като гост от старта на сезона, което е рекорд на клуба.

Джон Мацумото вкара два гола, а Кам Уорд спаси 31 удара при разгромния успех на Каролина над Ню Йорк Айлендърс със 7:2 като домакин. Гостите допуснаха пето поредно поражение.

С гол в 2:53 минута на продължението Райън Гецлаф донесе победата на Анахайм над гостуващия Тампа Бей с 3:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки