ОБЗОР: Ванкувър се класира за полуфиналите на Западната конференция

Вижте всички резултати от НХЛ

ОБЗОР: Ванкувър се класира за полуфиналите на Западната конференция

Пиус Зутер вкара гол 99 секунди преди края на редовното време и Ванкувър Канъкс затвори серията срещу Нешвил Предатърс от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с минимална победа с 1:0 в шестия мач.

Вратарят Артурс Силовс, трети в ротацията на Канъкс, записа трети плейофен двубой в кариерата си и десети като цяло, но направи 28 спасявания за шътаут. Така Ванкувър, който спечели титлата в Тихоокеанската дивизия, ще срещне с домакинско предимство Едмънтън Ойлърс в полуфиналите на Западната конференция.

Юси Сарос спря 28 удара на вратата на Предатърс, които не стигнаха до гол. Финландецът спря на два пъти Зутер на чисти позиции в течение на мача, но не успя да го направи в последните две минути на редовното време.

Брок Баузър подаде скрит пас към швейцареца пред вратата и Зутер се разписа с първото докосване на шайбата, вкарвайки втория си гол в серията. Нешвил получи пауърплей 33.9 секунди преди края, но така и не успя да стигне до изравняване.

Ноа Ханифин вкара победния гол в средата на последната третина и Ейдин Хил направи 23 спасявания, а шампионът Вегас Голдън Найтс се спаси от елиминация с успех с 2:0 срещу Далас Старс в шестия мач между двата отбора. Серията е равна 3:3 победи преди финалната битка в Тексас.

Това бе трети плейофен шътаут в кариерата на Хил, всеки от които срещу Старс. Марк Стоун добави една шайба на празна мрежа, оформяйки крайното 2:0 в полза на шампионите.

Победителят от този двубой ще играе полуфинал в конференцията срещу Колорадо Аваланч.

Резултати от НХЛ:

Нешвил - Ванкувър - 0:1
* Ванкувър спечели серията в шест мача.

Лас Вегас - Далас - 2:0
* Серията е равна при 3:3 победи.