УЕФА ще започне разследване срещу Партизан заради плакат

От сръбския тим осъдиха остро поведението на феновете

УЕФА ще започне разследване срещу Партизан заради плакат

УЕФА ще започне разследване срещу Партизан заради транспарант с антисемитско съдържание по време на снощния мач срещу Тотнъм от Лига Европа. Двубоят завърши без голове, въпреки че стадион "Партизан" бе пълен и атмосферата беше страхотна. Издигнатият плакат от феновете на домакините с текст "Само евреи и женчовци" обаче може да им донесе сериозни неприятности.

 

От щаба на Тотнъм веднага са подали оплакване, а делегатът на срещата е описал случая в доклада си. Това не е първи подобен инцидент с участието на Партизан.

 

През 2007 г. отборът беше изхвърлен още в първия квалификационен кръг на турнира за Купата на УЕФА след безредици по време на двубоя с босненския Жрински Мостар. Само преди две години пък инцидент на расистка основа беляза и плейофа за класиране на европейското първенство до 21 години между Сърбия и Англия.

 

След края на снощния мач мач мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че не е видял транспаранта, но заяви, че ако е вярно, че е имало такъв, то това е "много неуважително" и "неприемливо". От щаба на лондoнчани обаче са успели да снимат въпросния плакат и са представили това като доказателство пред УЕФА.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки