Лестър наказа категорично Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новакът във Висшата лига нанесе историческа загуба на "червените дяволи"

Лестър наказа категорично Манчестър Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед и Лестър предложиха истинско зрелище с марка „английска Висша лига” в двубоя от петия кръг на първенството. Новакът в елита показа огромно желание и спечели важни три точки по впечатляващ начин с успеха си с 5:3 над „червените дяволи”. Гостите от Манчестър водиха с 3:1 в началото на второто полувреме, но допуснаха цели четири гола, а два от тях паднаха след дузпи. „Червените дяволи” завършиха двубоя и с човек по-малко след червения картон на Блакет.

 

Дискусионните съдийски решения също не липсваха, като ситуациите около наказателните удари създадох много въпросителни към главния рефер Марк Клатенбърг. Преди да бъдат отсъдени и двете дузпи, имаше нарушения от футболисти на Лестър, които  бяха подминати. Това в никакъв случай обаче не обезличава успеха на „лисиците”, които демонстрираха огромно желание за победа, докато Манчестър Юнайтед показа притеснително колебание в защита в хода на целия мач.

 

Точни за победителите бяха точни на два пъти Уйола, Нюджент, Камбиасо и Варди. За Юнайтед Ди Мария, Ван Парси и Ерера станаха голмайсторите. Новият нападател в тима Радамел Фалкао също бе много близо до гола, но след техничен удар удари горната греда.

 

Това бе и историческа загуба за отбора от Манчестър. "Червените дяволи" загубих за първи път в историята на Висшата лига, след като са водили с 2 гола. 

 

Последната победа на Манчестър Юнайтед над Лестър бе през 2004 година с 1:0, а тази загуба едва ли скоро ще бъде забравена. След този спиращ дъха двубой Лестър се изкачи до шестата позиция с 8 точки във временното класиране, докато Юнайтед е 12-и с едва 5 точки.

 

 

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за тима, воден от холандския специалист. До 16-ата минута „червените дяволи” вече водиха с 2:0. Гостите проведоха атаки като по учебник и вкараха красиви голове. Първо в 13-ата минута Фалкао се измъкна майсторски от опеката на бранител, напредна и отправи блестящо центриране в наказателното поле, където с глава Робин ван Перси откри резултата. Три минути по-късно Анхел Ди Мария реализира с техничен удар от границата на пеналта, след като получи топката от Уейн Рууни.

 

Юнайтед обаче допусна много бързо домакините да се върнат в двубоя само след около минута. Леонардо Уйола с глава вкара за 2:1 след пас на Джейми Варди, което показа, че нещо в защитата на гостите нещо скърца много здраво.

 

В 57-ата минута Ван Гаал и екипът му имаха нов повод да избухнат от скамейката. Тогава Андер Ерера се възползва от ситуация в наказателното поле, където бранителите на Лестър не действаха достатъчно концентрирано. Ди Мария шутира силно, а Ерера отклони технично топката и не остави шансове на вратаря.

 

Усмивката от лицето на холандския специалист обаче бързо изчезна. Домакините се активизираха още повече, след като получиха третия гол и подложиха под непрестанен натиск защитата на „червените дяволи”. За 2:3 се разписа Дейвид Нюджент от дузпа. Варди изпроси наказателния удар, след като осъществи лек контакт с Рафаел и лесно се строполи на тревата. Преди това с ръка видимо избута настрани бразилеца, но Клатенбърг не наду свирката за нарушение.

 

Естебан Камбиасо също попадна в прегръдките на своите съотборници в 64-ата минута. Той се възползва от тоталното неразбирателство в защитата на Ман Юнайтед и с плътен удар остави безпомощен Де Хея. След този гол капитанът Уейн Рууни гневно се развика на останалите футболисти в червени екипи.

 

В 79-ата минута домакините проведоха убийствена контраатака и осъществиха пълен обрат. Хуан Мата изгуби по лесен начин топката в половината на „лисиците” срещу Ричи де Лает, Варди получи топката през трима защитници и с удар по земя накара хилядите фенове по стадиона да ликуват.

 

Крайното 5:3 оформи Уйола след дузпа. Тогава Тейлър Блакет получи директен червен картон, след като събори Варди в наказателното поле. Преди това също имаше нарушение в атака, което отново остана незабелязано от съдията.

 

До края „лисиците” трайно се настаниха в половината на Юнайтед и можеше да вкарат шести гол, но ударите им не попаднаха в очертаният на вратата. Пълен крах за Манчестър Юнайтед.

 



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки