Сити и Рома приспаха през втората част на "Етихад" и поделиха точките (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франческо Тоти се превърна в най-възрастният футболист с гол в Шампионската лига

Сити и Рома приспаха през втората част на "Етихад" и поделиха точките (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Сити остава без победа в груповата фаза на Шампионската лига този сезон, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на Рома във втори мач от група "G".

И двата гола паднаха до средата на втората част. Серхио Агуеро откри за "гражданите" с гол от дузпа още в четвъртата минута, а в 23-тата Франческо Тоти изравни.

Двубоят започна изключително обещаващо. Още в четвъртата минута бе отсъдена дузпа в полза на Сити. Майкон свали Агуеро в наказателното поле на Рома и въпреки че бе последен в отбраната на "вълците", получи само жълт картон. Зат топката застана самият Агуеро, който безпроблемно даде аванс на домакините.



Само минута по-късно Тоти изведе по прекрасен начин грешника Майкон, който стреля мощно, но ударът му срещна напречната греда. "Вълците" продължиха да атакуват и стигнаха до изравнителен гол.

В 23-ата минута триходова акция на гостите изведе Тоти сам срещу Харт. Английският страж опита да пресрещне капитана на гостите, но неостаряващият италианец с фин прехвърлящ удар прати топката в долния ляв ъгъл на Харт.

Така, Франческо Тоти се превърна в най-възрастният голмайстор в Шампионската лига. Италианският халф отбеляза изравнителното попадение срещу Сити на 38 години и три дни, с което подобри рекорда на Райън Гигс с няколко месеца.



В края на полувремето гостите можеха и да обърнат резултата в своя полза. Отбраната на Сити отново бе изненада от далечен прехвърлящ пас. Жервиньо пое топката, но се заби твърде близо до аутлинията, затвори си ъгъла и стреля право в Харт.

Началото на второто полувреме бе изключително силно за Рома, като "вълците" отново пропуснаха да поведат. Пянич на два пъти застраши вратата на Харт, като в първият случай английският страж спаси вратата си от сигурен гол.

Мануел Пелегрини се опита да промени нещо в състава си. На терена се появи и Франк Лампард, който миналия уикенд отбеляза срещу бившия си отбор Челси, но и той не успя да помогне на "гражданите".



В добавеното време на двубоя "гражданите" можеха да откраднат трите точки, но Силва пропусна. Йоветич намери Сабалета в коридор. Той пусна топката към Силва, който отблизо не успя да намери очертанията на вратата.

Така, след два мача Байерн (Мюнхен) е водач в групата с пълен актив от точки. Рома има четири, Сити е с една, докато ЦСКА (Москва) е с нулев актив.

 
КЛАСИРАНЕ:

Шампионска Лига 14/15, Група E

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Байерн 2 2 0 0 2 6
2 Рома 2 1 1 0 4 4
3 Ман Сити 2 0 1 1 -1 1
4 ЦСКА Москва 2 0 0 2 -5 0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки