Стоичков: Прегръдка от твоя ученик, бате Жека!

Легенда на САЩ разказва за Камата

Стоичков: Прегръдка от твоя ученик, бате Жека!
„Благодаря ти, бати Жека! На теб дължа толкова много. Да си жив и здрав, прегръдка от твоя ученик!"
 
С това послание в туитър Христо Стоичков се включи дистанционно от Маями в празника за 70-ия юбилей на голмайстор №1 в историята на „А" група Петър Жеков. Многократно Кавалерът на „Златната топка" е признавал, че се е учил най-много от бат' Петьо. И че в неговите златни обувки има частици от големия Петър Жеков.
 
Футболистите на ЦСКА направиха истински празник за най-малките фенове на отбора. Близо час раздаваха автографи, позираха за снимки и искрено се радваха на подкрепата.
 
Предишната вечер трима от „червените" бяха на ст. „Васил Левски", за да гледат България -Хърватия (0:1). Стивън Сънди, Марин Оршулич и Луис Соарес-Платини разказваха как е било на трибуните. А националът на Кабо Верде дори подкрепя нашите с български шал на врата.

Легенда на САЩ разказва за Камата

Смятаният за футболист №1 в историята на американския футбол Лендън Донован заразказва спомени за мачовете срещу Христо Стоичков. Нападателят игра за последно в националния отбор на САЩ при 1:1 в контролата срещу Еквадор. Единственият кавалер на "Златната топка", поканен на "Джайът Стейдиъм" в Ню Йорк, беше Стоичков.
 
След края на двубоя Донован веднага изтича при своя приятел и съперник в четири сезона на Мейджърлигата и започна да разказва на околните за общите им спомени. А Камата припомни: "На "Джайнт Стейдиъм" България стана гигантски отбор преди 20 години. Победихме и Мексико, и Германия!"

Камата показа и познания в борбата. Пред ВИП-овете той представи рекордьора по титли в българския спорт Валентин Йорданов, олимпийски, 7-кратен световен и европейски шампион. "За мистър Джорданов ще ви кажа, че е голям мой приятел и на тепиха беше като Марадона, но в борбата..."

Стоичков е звездата на тв гиганта "Унивижън". След фурор на мондиала в Бразилия медията пак удари рекорд. Мачът САЩ - Еквадор (1:1) изпревари по рейтинг всички испаноговорящи телевизии на територията на САЩ.

"Благодаря ти, че дойде. За мен този мач е наистина специален - каза Донован пред Стоичков. - Радвам се, че играх на три световни първенства и не се сърдя на Юрген Клинсман, че не ме взе в Бразилия. Смятам, че имам една наистина добра кариера. И за нея съм благодарен на всички съотборници и приятели, повечето от които сега ме уважиха в Ню Йорк ."
 
Донован има договор с "ЛА Галакси", а след края на сезона ще окачи обувките на пирона.
 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки