Известен сръбски хулиган първи скочил да бие албанските национали

Иван Богданов запали албанско знаме по време на евроквалификацията Италия - Сърбия преди 4 години в Генуа

Известен сръбски хулиган първи скочил да бие албанските национали
Един от най-известните футболни хулигани на Балканите – сърбинът Иван Богданов е бил в центъра на ексцесиите по време на прекратения мач между западните ни съседи и Албания. Това разкрива сръбския вестник Blic.

По време на двубоя ултраси на гостите пуснаха дрон на стадиона на Партизан в Белград със знаме на Велика Албания, което вбеси домакините. В резултат на това футболистите на двата отбора се хванаха за гушите, а крайните сръбски фенове нахлуха на терена, предвождани именно от Богданов. Той веднага се е насочил към центъра на събитията и започнал да раздава правосъдие на албанските състезатели. Само бързата намеса на полицията е успяла да предотврати още по-сериозни инциденти.

Кой е Иван Богданов:

Той стана печално известен преди 4 г., когато се игра евроквалификацията Италия – Сърбия в Генуа. Двубоят беше прекратен още в 8-ата минута заради безредици, предизвикани от феновете на гостите. Те започнаха да хвърлят димки и бомбички на терена, въпреки че имаше предпазна ограда. Тя обаче беше срязана от мъж с черна маска, а после се разбра, че това е именно Иван Богданов, който е бил основен двигател на безредиците. По време на химните на двете страни той запали албанско знаме, подкрепян от екзалтираните възгласи на сънародниците си.

Тогава полицията успя да залови хулигана, намирайки го скрит в багажното отделение на автобус. Заради провинението в Италия той лежа в затвора 3 години и 2 месеца и след изтичането на присъдата беше екстрадиран в родината си. Там обаче белезниците отново щракнаха върху ръцете на Иван Богданов и той беше осъден на още година и 11 месеца лишаване от свобода по обвинение, че е атакувал полицаи преди баскетболното дерби Цървена звезда – Партизан. Ултрасът е многократно е задържан и за обвиняван за побой и притежание на наркотици.


Иван Богданов има наши корени. Неговият дядо по бащина линия е роден в Западните покрайнини в България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки