Балъков: Футболът ни плаче за български играчи

В началото на първенството ме гониха и мен, и Хубчев, а сега и мен, и Хубчев ни спрягат за треньори на националния отбор

Балъков: Футболът ни плаче за български играчи
Според старши треньора на Литекс Красимир Балъков, отборът му ще излезе за победа в мача с ЦСКА в утрешното гостуване на стадион "Българска армия" от 12-ия кръг на А група.

Той смята, че в предишния двубой между двата отбора, игран в Ловеч от първия кръг на първенството, "оранжевите" са имали надмощие над съперника, но са загубили заради липсата на късмет, като се надява този път в София шансът да бъде на страната на неговия тим. До този момент Балъков няма загуба от ЦСКА в столицата.

"Статистиката е хубаво нещо, но реалността е съвсем друго. Надявам се да се представим по този начин, по който тренирахме през двете седмици преди мача. Доволен съм от това, което направихме след проведените разговори с момчетата след загубата от Локомотив Пловдив, който ни беше един от най-слабите мачове. Мисля, че сме се подготвили добре", каза наставникът на Литекс.

Красимир Балъков подчерта, че с треньор като Стойчо Младенов ЦСКА има съвсем друго лице, понякога не играе добре, но успява да победи, което е по-важно, особено в тежките мачове.

"Знаем срещу кого ще играем. Знаем, че ще бъдат заредени с тотална енергия и ще искат на всяка цена да вземат тази среща, защото след това играят срещу Левски. Хубавото е, че и ние го знаем и мисля, че сме се подготвили добре. Така, че ще стане интересен мач и се надявам да постигнем това, което искаме. ЦСКА е по-опитният тим, но нашите млади футболисти знаят как да играят срещу такива отбори", допълни треньорът на ловчанлии.

Според Балъков, ако Литекс спечели трите точки в София, първенството ще стане още по-интересно. "Оранжевите" изостават в класирането и ще дават всичко от себе си в мачовете до края на сезона.

"В Литекс явно се вижда присъствието на много млади състезатели, които имат амплитуди в тяхното развитие. Трудно един млад футболист може да играе на постоянно ниво през целия сезон. Разбира се имаме и по-опитни играчи, които също изневериха при загубата от Локомотив Пловдив, но има такива фази. Ние трябва да работим с момчетата да не получават такива спадове. Разбрали сме се с момчетата как ще работим“, каза  още Балъков.
 
Той определи като спекулации появилите се информации, че ще поеме националния отбор на България. Специалистът обърна внимание и на нуждата от още повече работа с младите играчи.
 
За националния отбор, аз мисля, че господин Ганчев отговори на този въпрос за селекционера. За пети-шести път спрягат моето име като спекулации. Явно медиите си продават продукта. В началото на първенството ме гониха и мен, и Хубчев, а сега и мен, и Хубчев ни спрягат за треньори на националния отбор. Аз като явен, той като скрит фаворит. Сами можете да си направите заключението каква е истината. Аз отдавна с решението си да се прибера в България, и то именно в Литекс, съм преценил някои неща. Българският футбол плаче за български футболисти. Аз съм и за качествени чужденци, каквито има в нашето първенство. Специално и схемата и структурата в Литекс ми прави удоволствие, защото ние работим за развитието на младите футболисти. Това е пътят един ден да не коментираме така националния отбор.“
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки