Идният мач с Левски едва ли ще е толкова лесен, предупреди Александър Томов

За трети път водя милиардер в България, финансовото състояние на ЦСКА е добро, не е критично, каза председателят на Надзорния съвет на "червените"

Идният мач с Левски едва ли ще е толкова лесен, предупреди Александър Томов

ЦСКА е напълно изряден пред УЕФА и няма да има проблем да получи лиценз за евротурнирите. Това обяви главният акционер на "червените" Александър Томов. Босът засегна много теми – той говори за евентуалния инвеститор Стивън Ло, както и за предстоящото вечно дерби на 25 октомври с Левски.

Ето какво каза Томов:

"Не искам да се спекулира с името на Стивън Ло. За трети път водя милиардер в България. Но когато това стане, обикновено започват да го мачкат, да го натискат, така беше и с Прамод Митал.

Но искам да подчертая, че слуховете, че Стивън Ло е дошъл и е дал пари на ЦСКА, категорично не отговарят на истината. Просто клубът направи за пореден път масирани плащания. Изчистихме дълга към Емил Гъргоров, платихме му 122 хил. лв. ЦСКА не живее на заем, това пък е друга глупост. Дължим пари, разплащаме се. Просто нямаше как всичко да изплатим наведнъж.

Дължат ни обаче и на нас. Анисе е продаден на Лудогорец за някаква необявена сума, половината от нея трябва да влезе в нашата каса. Поискал съм от БФС да кажат каква е сумата и Ботев да се разплатят с нас. Между другото, общата сума, която други клубове дължат на ЦСКА, е 2 млн. лв.

Колкото до Стивън Ло – той има различен инвестиционен проект и ако той се развие, няма да има проблеми с това да инвестира и в ЦСКА. Той е бил вече три пъти на стадиона.

Финансовото състояние на ЦСКА е добро, не е критично. Нямаме забавени заплати, нямаме проблеми и с УЕФА за лиценза. Едни хора лъжат, нека да си продължават. Имаме един малък кредит, който е малък, падежът е другата година. А приказките за заеми са измислица на едно бившо юристче.

Жертва сме на мафиотски удари – през 2008 г. така удариха и Кремиковци и ЦСКА. За това нещо директна отговорност носят лица като Георги Първанов и Сергей Станишев. Всичко се връзва, като съберете нещата – политическа мафия, икономическа мафия, отнет незаконно лиценз на шампиона на България. И единствения начин да се измъкнат кукловодите беше да посочат друг виновник. Те направиха същото, което правят 20 години в България – закриват.

Идният мач с Левски – едва ли ще е толкова лесен, колкото някои си мислят след петте поредни победи над вечния съперник в първенството. Ще играем с всички сили за победа. Имам апел и към феновете – нека стане футболен празник, да не се случват такива неприятни неща, каквито видяхме в Белград." 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки