Левски е много близо до топ нападател от Холандия (ВИДЕО)

28-годишният Гийон Фернандес се очаква да пристигне днес и да премине медицински прегледи

Левски е много близо до топ нападател от Холандия (ВИДЕО)

Левски е на път да намери решение на проблемите си в атака. Сините постигнаха споразумение с бившия нападател на фейенорд - Гийон Фернандес. 28-годишният холандец, който е свободен агент, ше пристигне днес в България, за да премине медицински прегледи. След това той ше се отправи към „Герена" и ако всичко около тестовете му е наред, ше подпише договор.

 

От клуба засега не са обявили каква ше бъде продължителността на контракта. Почти сигурно обаче той ше е до края на сезона, като в него ше има опция за удължаване. Наскоро холандецът отказа договор с Левски до края на тази календарна година, но сега двете страни са стигнали до споразумение. фернандес ше получи тавана на заплатите при сините. В контракта му обаче ще бъдат вписани и бонуси за определен брой голове в А група и класиране в тройката, пише вестник "Тема спорт".

След като Валери Божинов напусна „Герена" в посока Тернана, сините останаха само с един типичен централен нападател - Валери Домовчийски.

Заради липсата на достатъчно опции в атака треньорът на Левски Георги Иванов държеше да вземе Гийон Фернандес още преди месец Тогава обаче преговорите пропаднаха, тъй като нападателят имаше прекалено високи финансови условия. Сериозен принос за промяната на решението му имат бившите футболисти на сините Сержиньо Грийн и Дъстли Мулдер. Двамата са убедили нападателя, че трансферът на "Герена" може да е трамплин за него.

В кариерата си 28-годишният холандец е играл освен във Фейенорд още и в АДО Ден Хааг, Екселсиор и Цволе. За последния си клуб, където е играл като преотстъпен, той е вкарал 10 пъти в 24 мача. Най-силен обаче е периодът му в Екселсиор. Тогава между 2008/11 високият 184 сантиметра таран отбелязва 28 гола в 67 срещи.

Ако трансферът стане факт, то това ще е вторият централен нападател, който Георги Иванов взима от Ниската земя. Припомняме, че оттам бе привлечен Съорд Арс. Той обаче не успя да се задържи дълго в тима и записа едва 16 мача, в които вкара 8 попадения. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки